Alegerea Editorului

Marca "Versace": istorie, logo, produse

Anonim

Fiecare femeie de modă vrea să aibă în dulapul ei lucruri de la designeri celebri. Una dintre cele mai renumite branduri din lumea modei este brandul Versace. Compania a câștigat faima prin producerea de haine elegante, accesorii și luxuriante. A fost fondată în 1978, a ajuns repede la un nivel decent și a câștigat faima la nivel mondial.

Istoria mărcii "Versace"

Fondatorul companiei a fost faimosul designer Gianni Versace, care sa născut în Calabria în 1946. Îi datorează cariera stelară mamei sale, care a fost designer și croitorier. Ea a fost cea care ia învățat pe fiul ei să cânte și toate elementele de bază ale procesului de a crea haine. După ceva timp, Gianni a început să lucreze cu mama sa în studio, făcând primele încercări de a crea lucruri. Pentru a ține pasul cu ultimele tendințe de modă, Gianni a vizitat în mod regulat emisiuni de modă din Londra și Paris.

În cei 25 de ani, Versace sa mutat în Milano pentru a lucra în instituții precum Callaghan, Genny și Complice. Gianni din Milano a numit un om bogat care intenționa să investească în talentul banilor lui Gianni. Un tânăr croitor și designer creat cu îndemânare elemente elegante și populare, așa că foarte curând el decide să-și deschidă propria casă de modă. Astfel a apărut noul brand Versace. Gianni însuși a devenit șeful casei de modă. Dar, în calitate de maestru adjunct, ia invitat pe cei dragi să lucreze: sora Donatella și fratele Sancho. Deja în 1979, Versace prezintă publicului prima sa colecție, care sa dovedit a fi foarte reușită și a fost apreciată de experții de modă.

Cu un an mai devreme, a apărut semnul mărcii Versace. Simbolul casei de modă a devenit capul meduziei mitologice. Stăpânul însuși a explicat că a ales în mod conștient un astfel de simbol al liniei sale de îmbrăcăminte, deoarece meduza este un simbol al frumuseții și, în același timp, este asociată cu farmecele fatale ale antichității. De fapt, este o combinație de simplitate și frumusețe care încântă și hipnotizează.

Succesul brandului

Foarte repede, designerul a obținut faima și succesul. Deja în anii optzeci, toată lumea a vorbit despre el. Fiecare șef de modă știa marca lui Versace. Veniturile de moda au ajuns la 900 de milioane de dolari. Gianni a deschis mai mult de o sută de magazine de mărci din întreaga lume. În plus față de haine la modă, Versace a devenit interesată de costume de teatru. Maestrul a adorat baletul și opera. În 1982 a creat primele costume pentru faimosul Teatru La Scala. Lucrările sale au apărut în următoarele producții: "Don Pasquale" (1984), "Doctor Faust" (1989) și multe altele.

Versace a publicat mai multe cărți, printre care și lucrările "Designs". De câțiva ani, designerii și brandul "Versace" au primit numeroase premii. Deci, în 1982, maestrul a primit prestigioasele premii Cutty Sark și Golden Eye pentru colecția sa de toamnă-iarnă, în care a fost cea mai senzațională coafură. Apropo, designerul de moda Golden Eye a primit, de asemenea, in 1984, 1990-1991.

Și în 1985, Versace a primit "Masca de argint" pentru contribuția sa la dezvoltarea artei teatrale. În anii următori, marca Versace a devenit tot mai populară. În 1988, Gianni a primit titlul de "cel mai avansat și mai creativ designer din lume". Zece ani mai târziu, maestrul a fost premiat cu Oscarul de modă americană.

Inovația masterului de modă

Italia a devenit nu numai țara mărcii Versace, ci și un simbol al modei de înaltă calitate. Mulțumită Versace, un nou concept a fost introdus în industria modei - "modelul de vârf". Anterior în lumea modei un astfel de termen nu exista. Gianni a iubit modelele de moda. Pentru modelele individuale, el a plătit de două sau trei ori mai mult decât de obicei. Acum această practică a devenit normă. Modelele de vârf de top din lume primesc sume foarte bune pentru un spectacol. Primele fete din lumea modei, ale căror nume au fost create de Gianni Versace, au devenit adevărate simboluri ale epocii. Toate femeile din lume au vrut să fie ca ele. Printre ei, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington, Claudia Schiffer.

În ciuda unei asemenea iubiri pentru fete, Gianni era homosexual și trăia întotdeauna cu un bărbat. Cumpărătorul a spus că, creând colecții, nu a urmat moda, ci propria sa natură. Și de fiecare dată creatiile sale au dovedit că designerul a ales calea cea bună. În ascultare de instinctul său, geniul ar putea combina dantele cu piele și mătase, combinând futurismul și barocul într-un singur model. La fel de succes, Gianni a creat rochii de seară stricte.

Moartea de proiectant

A murit un designer talentat în 1997. Ar fi fost împușcat la poarta vilei sale din Miami Beach. Motivele crimei nu au fost dezvăluite niciodată. Se știe doar că designerul a mers pe jos pentru a cumpăra reviste atunci când criminalul la prins. Din păcate, în acel moment, maestrul a fost lăsat nesupravegheat. Vinovatul a fost un anume Andrew Kyunenen, care ulterior a fost descoperit de FBI în apartamentul său, împușcat de aceleași arme pe care Gianni Versace a fost ucis.

Brand soarta

După moartea lui Versace, Donatella (sora lui) a devenit șeful companiei. A încercat, prin copierea modelului fratelui său, să creeze altele noi. Cu toate acestea, ea și-a creat propriul stil.

Donatella continuă să elibereze colecții în stilul de glamour sexual. În acest moment, nepoata ei o ajută - Francesca Versace, care a absolvit cu succes o școală de design și își produce propriile colecții sub marca Versace (fotografiile sunt date în articol).

Produse Versace

În prezent, grupul Versace include următoarele linii: Gianni Versace Couture, Versace Jeans Couture, Versace Ceramic Design, Versace Collection, Versace Sport. Compania nu este implicată doar în eliberarea de îmbrăcăminte și accesorii. Grupul conduce, de asemenea, hotelul Palazzo Versace. Desigur, linia principală a Casei de modă rămâne "Gianni Versace Couture", care este reprezentată de parfumerie, haine, ceasuri, bijuterii, produse cosmetice, artizanale și mobilier de înaltă calitate.

"Versace Jeans Couture", "Versace Collection" sunt linii licențiate care au motive similare. Îmbrăcămintea, produsă de ei, are caracteristicile "Gianni Versace". Cu toate acestea, accentul principal se pune întotdeauna pe tendințele modei dintr-un anumit sezon. Adesea liniile sunt realizate de alte companii care lucrează îndeaproape cu Versace Group.

Versace Jeans Couture este o linie care se bazează pe o formă informală de îmbrăcăminte: blugi, cămăși clasice cu un model caracteristic al lui Gianni Versace. Toate aceste lucruri sunt relativ ieftine.

Oameni celebri care preferă lucrurile de la Versace

Multe personalități celebre preferă să poarte lucruri de la Casa de modă eminentă. Printre ei sunt Elizabeth Hurley, Elton John, Tupac Shakur și mulți alții.

De-a lungul anilor, chipurile mărcii au fost: Madonna, Britney Spears, Demi Moore, Christina Aguilera, Halle Berry.

Magazine de marcă din Rusia

Există mulți fani ai marcii eminente din Rusia. Magazinele Versace sunt disponibile în multe orașe importante ale țării: în Moscova, Kazan, Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Krasnodar. În capitală, unul dintre magazine este situat în centrul comercial Neglinnaya Gallery (Piata Trubnaya, 2), iar al doilea este în centrul comercial Seasons (Kutuzovsky Prospect, 48). Dar cele mai mari moduri preferă să se familiarizeze cu noutățile de la spectacolele din Europa.

arrow