Alegerea Editorului

Cum și ce să ștergeți rugina de haine

Anonim

Rustul este una dintre cele mai neplăcute surse de contaminare a îmbrăcămintei. În același timp, este aproape imposibil să scapi de deteriorarea țesuturilor rezultate folosind spălare simplă. Chiar dacă fața este extrem de proaspătă, vă veți îngrijora cum să ștergeți rugina de haine, deoarece nu puteți face acest lucru cu pulbere obișnuită.

Motivele pentru apariția acestei contaminări pot fi abundente, începând cu un cui banal sau o clipă uitată în buzunar și terminând cu un buton de butoane de fier sau nituri pe lucrul alb. Cu toate acestea, nu disperați, deoarece îndepărtarea petelor de rugină de la haine - procedura este destul de accesibilă. În acest caz, nu trebuie să utilizați în acest scop obiecte și substanțe chimice unice.

Cu toate acestea, înainte de a aplica acest instrument sau acel instrument, ar trebui mai întâi să îl testați pe partea neclară sau pe zona invizibilă a îmbrăcăminții pentru a evita deteriorarea finală a lucrurilor. Adesea, gândindu-se la întrebarea cum să ștergeți rugina de haine, mulți dintre noi uităm de necesitatea testelor preliminare ale țesăturii. Unele dintre uneltele folosite, inofensive la prima vedere, pot fi periculoase pentru un anumit tip de materie. Nu uitați să studiați, de asemenea, datele preliminare privind eticheta produsului pentru a avea o idee grosolană despre limitele de temperatură și metodele de spălare permise pentru unul sau altul.

Dacă vă interesează întrebarea cum să ștergeți rugina de pe hainele de culoare albă, vă sfătuim să acordați atenție obișnuinței cu clor pe bază de clor. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți aici, deoarece o astfel de substanță poate fi utilizată exclusiv pentru țesături durabile. În caz contrar, riscați în locul bluzei sau pantalonilor preferați să obțineți un produs care nu este potrivit pentru restaurare ca urmare a cusăturilor. O alternativă la astfel de substanțe sunt produsele pe bază de oxigen, care sunt poziționate de producători pe piață numai ca substanțe de înlăturare a petelor de înaltă calitate. Cu toate acestea, aceste compoziții chimice nu sunt întotdeauna capabile să îndepărteze pete de rugină de haine, deoarece se dovedesc a fi prea slabe față de murdăria veche brună.

Pentru a salva situația în cazul materialelor colorate, puteți folosi sucul și pulpa de lamaie obișnuită, eliberate din film. Pentru a face acest lucru, luați o felie de fructe. Strângeți ușor sucul pe loc și puneți lămâia în sine, lăsând-o timp pentru o acțiune mai bună. Apoi, trebuie să acoperiți lobulul cu o cârpă și să mergeți de câteva ori cu un fier fierbinte fără evaporare. Repetând procedura de două ori, înmuiați elementul în detergenții obișnuiți de rufe. În plus față de lămâie, răspunsul la întrebarea despre cum să ștergeți rugina de pe haine se găsește în aplicarea oțetului obișnuit, diluat cu apă în proporție de una până la șase. Soluția rezultată trebuie aplicată și pete și așteptați un timp. Dacă sunteți împotriva utilizării oricărui acid, ar trebui să încercați această compoziție: glicerină, sifon și praf pentru spălare. Amestecul trebuie aplicat nu numai din față, ci și din partea greșită.

arrow