Alegerea Editorului

Modă din secolul al XIX-lea în Rusia

Anonim

Evenimentele istoriei mondiale din secolul al XIX-lea nu au putut afecta decât dezvoltarea modei. În orice epocă, fie ea Evul Mediu sau modernitatea, moda devine o oglindă, demonstrând noi tendințe și reforme în societate. Se atribuie statutul de "internațional". Datorită dezvoltării industriei din Rusia și din lume, ea devine mai mult aceeași îmbrăcăminte, produsă în cantități în masă din țesături care nu sunt create manual, ci mecanic.

Evident, moda a evoluat și sa schimbat în favoarea industriei. Stofele au devenit mai versatile, stiluri - simple. Se formează noi stiluri, cum ar fi eclectic, modern, biedermeier, al doilea rococo.

Desenând o analogie cu faptele și evenimentele istorice, moda secolului al XIX-lea demonstrează sentimentele revoluționare ale maselor. Conservatismul demonstrat al culorilor și țesăturilor, exagerarea pieselor mici. Îmbrăcămintea primară din secolul al XVIII-lea devine un lucru din trecut, lăsând lucrurile simple și confortabile în prim plan. Convingerile republicane penetrează atât femeile, cât și bărbații. Doamnele refuză din catifea și mătase și din rochii de stiluri incomode, domnilor, la rândul lor, refuză de la peruci și haine de inconveniență. Cu toate acestea, mods nu sunt neglijate de șaluri, boas și alte accesorii.

Moda rusească a secolului al XIX-lea (a doua jumătate a anului) își schimbă direcția în conformitate cu cea internațională. Primele saloane de înfrumusețare și saloane de coafură din St. Petersburg se deschid. O piesă obligatorie de garderobă pentru bărbați devine un costum de vizită în afaceri. În 1853, a început colaborarea cu marci străine cu oameni de stat și comercianți ruși. Firma "Louis Vuiton" livrează haine în curtea imperială.

În plus față de producția industrială, individul se dezvoltă. Casele de modă și atelierele de cusut se deschid. Sankt Petersburg devine capitala modei, care stabilește tonul pentru alte orașe. Aici se deschide primul magazin de pantofi. Sunt publicate primele reviste de moda de origine rusa.

Moda a secolului al XIX-lea în Rusia diferă de cea mondială prin faptul că susține aroma națională. Eșarfe Pavlovsk, sunt produse rochii cu broderie populară tradițională.

Moda masculină a secolului al XIX-lea se dezvoltă în mod activ ca femeia. Gusturile sunt încă dictate în principal de către burghezii, dar luxul merge pe marginea drumului, dând calea modernității. Costumele sunt cea mai importantă parte a dulapului pentru bărbați. În dulapul acestui dandy nu era o duzină de costume diferite de la casă până la sala de bal. Cea mai modernă și nouă tendință a devenit o carte de vizită - un costum de stradă destinat sărbătorilor de mare viteză. Culorile alese de dandii de moda au rămas tradiționale: negru și gri. Un tuxedo a venit din Anglia în Rusia, pe care au pus-o când au mers la clubul bărbaților. Mai târziu, tuxedo-ul a devenit o parte integrantă a dulapului pentru bărbați și l-au pus în teatre și restaurante.

O atenție deosebită a fost acordată pantalonilor. În anii cincizeci, pantalonii cu fâșii au intrat în vogă și, după 10 ani, erau asemănători cu ei fără benzi. Moda a secolului al XIX-lea a fost, de asemenea, renumită pentru accentul pus pe accente. De exemplu, dungile au fost un indicator al stilului și statutului unui om. Tăierea pantalonilor era variată: de la bagaj la îngust.

Bărbații n-au uitat niciodată de capul. O varietate de pălării, Panamas, bowlers au fost în dulapuri pentru tineri și vârstnici fashionistas în statut. Cea mai comună coafură din secolul al XIX-lea a fost cilindrul. Pălăria simțită nu era inferioară lui.

Pantofii din a doua jumătate a secolului al XIX-lea diferă în diversitatea lor. La modă erau atât pantofi cu o tăietură ascuțită, cât și un nas îngust pe călcâi. Tinerii purtau cizme, pantofi și pantofi cu butoane și șnururi. Mai târziu au apărut pantofii de cauciuc, concepute pentru a lucra și a călători în afara orașului.

arrow