Alegerea Editorului

Golden Topaz Stone: proprietăți și fotografii

Anonim

Se crede că topazul este o piatră prețioasă, care este cu siguranță pictată în albastru deschis și umbra foarte delicată. Cu toate acestea, se pare că paleta, la care se poate lauda acest mineral, este mult mai mare. Pe ordinea de zi avem - topazul de aur. Care sunt caracteristicile și proprietățile acestei pietre? Cât de des poate fi găsit în bijuterii?

descriere

Piatra de aur topaz este un lucru rar, dar în același timp foarte accesibil. Experții încă nu pot răspunde cu exactitate la întrebarea despre originea acestui mineral, precum și de unde provine numele său. Potrivit unei versiuni, se crede că piatra a fost descoperită pe insula Topazionis și a fost numită în consecință. Din sanscrită, literalmente "topaz" este tradus ca "căldură", în unele surse acest cuvânt sună ca "foc". Se crede că, în plus față de locuitorii din țările estice, topazul de aur interesat și de romani. De multe ori au folosit-o pentru a face bijuterii purtate și pentru a insera obiecte sacre. Topaz captivează non-standard. La prima vedere se pare că piatra este transparentă, strălucește în soare, oglindă literalmente tot ceea ce este în opoziție. Dar, de fapt, structura sa este foarte densă și este foarte dificil să treci prin ea până la lumină.

Rezumat istoric

Nu se știe cu certitudine cum strămoșii noștri îndepărtați au minat topazuri de aur, dar ei erau cu siguranță familiarizați cu această piatră. În China antică, numai regali ar putea să o poarte. Mai ales pentru ei topazes bluzoane bluzoane, eșarfe, pălării și chiar articole de uz casnic care au fost păstrate în palatele lor. Monarhii indieni au preferat să-și încrucișeze coroanele cu topaz de aur, deoarece la acea vreme piatra era o raritate reală. În ceea ce privește istoria mai modernă a acestui mineral, acesta a fost din nou găsit pe teritoriul Munților Urali. Piatra a primit imediat numele poporului - "grea", densitatea fiind și rămâne foarte impresionantă - 8 unități pe scara Mohs. De atunci, el a devenit mândria dinastiei regale a Imperiului Rus și ne-a trecut prin moștenire.

Unde să te uiți?

Privind fotografia topazului de aur, cu siguranță doriți să obțineți acest cadou. Dar, mai întâi, să aflăm unde găsesc cei care le primesc, deoarece depind în mod direct de costuri:

  • Sri Lanka - o insulă pe care cristale gălbui mai mult decât oriunde altundeva.
  • Germania - orașul Schnekkestein este renumit pentru astfel de minerale.
  • Ucraina - regiunea Volyn a devenit faimoasă în 1965, datorită faptului că au găsit aici un nugget imens de culoare galben-portocalie.
  • Rusia, și anume regiunea Munților Urali, precum și Transbaikalia. Dar este de remarcat faptul că în țara noastră nu numai aur, dar și topaz de alte culori sunt minate.

Chiar și aceste pietre se găsesc uneori pe insula Madagascar și în Brazilia. De asemenea, subliniem faptul că aceste pietre sunt de origine vulcanică. Aceasta, în particular, face posibilă recreația hărții tectonice a trecutului.

Caracteristici minerale

Topazul este poziționat ca fluorosilicat. În natură, ele se găsesc sub forma unei prisme alungite, au o structură lucioasă, asemănătoare sticlei. Culoarea galbenă a pietrelor dă aluminiu, care este în compoziție. Ce alte proprietăți au topazul de aur?

  • Piatra are o fractură în trepte.
  • Are scindare perfectă.
  • La temperaturi ridicate, nu se topește, ci pur și simplu devine mai tulbure.
  • Topazul de aur este unul dintre cele mai durabile pietre, duritatea fiind de 8 unități pe scara Mohs. Numai diamantul este mai dens.
  • Piatra nu prezintă absolut nicio reacție la căderi puternice de temperatură, la substanțe chimice, la umiditate ridicată.

În natură, puteți găsi culoarea aurie topaz într-o varietate de nuanțe. Ele încep de la lumină, translucide și ajung la capăt saturate cu modulații roșii și maronii.

Cum a folosit topaz-ul anterior?

Așa cum am menționat deja mai sus, doar femeile din august ar putea folosi topazuri de nuanțe galbene în perioada antică și medievală. Deseori această piatră servise bisericii, decorând altarele, zidurile, frescele și chiar Biblia. Acest mineral rar a fost atât de înalt încât treptat a început să îi atribuie proprietăți magice fără precedent. De exemplu, sa crezut că folosirea topazului vă poate vindeca ușor și rapid orice otrăvire sau indigestie. Mai târziu, ei "au înțeles" sau, mai degrabă, au venit cu ideea că piatra este foarte sensibilă la otrăvuri de diferite feluri. A fost necesar să se coboare într-un castron cu o băutură sau mâncare, pe măsură ce schimbase imediat culoarea, indicând prezența otrăvurilor alimentare. Dar acum nu se bazează pe astfel de trucuri, dar piatra este încă considerată vindecătoare.

Caracteristicile de vindecare

Topazurile din aur sunt considerate pietre pentru femei. Ele vă permit să eliminați problemele cu uterul, cu adaosuri și cu afecțiuni ușoare ale sistemului reproducător feminin. Mulți sunt chiar siguri că, purtând tot timpul topaz galben, puteți scăpa de infertilitate. În paralel cu toate acestea, piatra ajută la vindecarea coloanei vertebrale bolnave, salvează de epilepsie, depresie și defecțiuni nervoase. De asemenea, normalizează starea pielii, previne eczemele și alte boli dermatologice. Oamenii care nu participă niciodată la acest mineral prețios sunt siguri că întăresc sistemul imunitar.

Magie modernă

Ei bine, acum să ne cunoaștem proprietățile magice, dar moderne ale pietrei. Topazul de aur este poziționat ca o piatră pozitivă. Îndepărtează teama, se adaptează la o dispoziție veselă și optimistă, ajută să facă față plictiselii și starea de spirit proastă. Datorită faptului că piatra umple sufletul cu căldură și bunătate, o persoană devine invulnerabilă la ochiul rău sau la daune. De asemenea, topazul de culoare aurie este recomandat să fie purtat de toți avocații, psihologii și psihicul, deoarece dezvoltă și o intuiție și ajută la rezolvarea problemelor logice complexe.

Este important de menționat că această piatră este foarte dedicată proprietarului ei. Dacă credeți în puterea lui bună și mulțumiți în mod constant pentru norocul pe care îl aduce, bunul va crește. Topaz este capabil să aducă gânduri în ordine, ajută la construirea relațiilor profitabile și să crească semnificativ.

Un pic de astrologie

Topaz auriu rafinat - piatra este departe de a fi universală, dar potrivită pentru mulți. Mai presus de toate se potriveste astfel de zodii ca Berbec, Gemeni si Leu. De asemenea, ajută persoanele care s-au născut în a 8-a sau a 16-a zi a calendarului lunar. Există, de asemenea, opinia că topaz este un dar pentru cei născuți în noiembrie. Dar aici, cel mai probabil, vorbim de nuanțe de piatră albastră, deși astrologii susțin că culoarea nu contează. Piatra nu este potrivită pentru Sagetator, care sa născut în decembrie, precum și pentru Taur și Pesti. În ultimele două semne, mineralul auriu va dezvolta un sentiment de furie și furie.

În formatul general acceptat, se crede că topazul de aur este o piatră de sex masculin care are un început de yang puternic. El este personificarea Soarelui, dar planeta sa patronează Saturn.

Bijuterii și caracteristicile lor

Topazurile de orice culoare sunt considerate pietre prețioase, dar în comparație cu smaralde, safire și diamante, costul lor este puțin mai mic, astfel încât acestea sunt disponibile pe scară largă. Cu toate acestea, nuanța de aur a mineralelor este o raritate reală, deoarece se găsește doar în câteva colțuri ale planetei. Cea mai scumpă subspecie de topaz galben este cea care este excavată în estul Braziliei. Are o nuanță ușor roz. Topaz, produse în Rusia și Ucraina, sunt relativ ieftine, își pot permite locuitorul mediu al țării.

Uimitor, aceste pietre, în ciuda unicității și originalității lor, sunt perfect combinate cu orice design și cadru. Cu aur, se îmbină literalmente, strălucind doar în lumina lui Safit. Pe fundalul argintului, ele arata ca un soare mic, captivant si captivant cu frumusetea sa. Nu este rău combinat cu topazuri de alte culori și cu pietre de textura similară.

arrow