Alegerea Editorului

Cine a venit cu tocurile și cum s-au schimbat

Anonim

Fiecare femeie din dulap trebuie să aibă o rochie neagră și cel puțin o pereche de pantofi cu tocuri. Deși nu este întotdeauna un lucru convenabil, dar călcâiul schimbă imaginea unei femei la modă. La urma urmei, diferența dintre o fată în pantofi de balet și o doamnă pe un ac de păr este semnificativă. Când o fată devine pe tocuri, ca printr-un val de baghetă magică, își schimba postura, mersul și chiar privirea. El devine piercingly sexy și încrezător. Dar cine ar fi crezut că primele tocuri erau purtate de oameni.

Micul istoric

Mulți au o întrebare, cine a inventat tocurile și de ce? La urma urmei, un toc modern nu este foarte confortabil și nu beneficiază întotdeauna de sănătate, ci, dimpotrivă, afectează negativ oasele picioarelor unei persoane.

Prototipurile călăriei erau încă în antichitate. A fost folosită pentru funcții practice, și nu pentru statm, ca și în vremea noastră. Istoria nu a ținut data exactă, dar întrebarea despre cine a inventat călcâia poate fi răspunsă dând o palmă țărilor precum Grecia și Egipt.

În Egipt, proprietarii de teren au purtat pantofi cu călcâi. Călcâiul pe pantofii lor a servit ca oprire și a făcut mai ușor să se miște pe pământ vărsat. Nilul a fost adesea adâncit și totul a fost acoperit de nămol, iar datorită tocurilor era mult mai ușor să meargă.

În ceea ce privește Grecia, actorii de la teatru au fost împinși în pantofi pe platformă. Înălțimea tocului depindea de caracterul pe care îl juca actorul. Puteți să atribuiți femeile grecești primele gheare. Au atasat cuie cu sandale, astfel incat gauri subtiri au ramas pe nisip. A servit ca un fel de invitație pentru oameni.

Călcâie în epoca barocă

De-a lungul timpului, tocurile au început să câștige popularitate în alte țări, iar utilizarea lor a fost, de asemenea, diferită. A apărut epoca modului baroc, iar ofițerii săi au devenit ofițeri ai armatei franceze. Este posibil să menționăm armata, răspunzând la întrebarea care a inventat călcâiul înalt. Această tălpi de design au ajutat la călărie. Cu un călc înalt era mult mai ușor să fixezi piciorul în etrier. Dar în acel moment era doar o îngroșare a platformei.

Ludovic al XIV-lea a atras atenția asupra acestui accesoriu, care avea o mărime mică și, datorită pantofilor, sa ridicat. La sfârșitul secolului al XVII-lea au apărut ciorapi, iar pantofii eleganți au venit în modă pentru a înlocui cizmele și cizmele. Prima femeie care a atras atenția asupra călcâiului - Catherine de Medici. Ea a comandat imediat un pantof cu toc înalt de la un producător de pantofi italian. În ele, doamna a apărut la nuntă cu preotul din Orleans, iar după aceea încălțămintea femeilor cu tocuri a intrat în modă. Deci, întrebarea despre cine a venit cu un toc de sex feminin, este foarte dificil să răspund corect. Dar este important să înțelegem că soția contelui din Orleans a contribuit mult la răspândirea noii modă.

Exclusiv feminin de moda

În secolul al XVIII-lea, călcâiul a devenit doar un accesoriu feminin și a fost deja uitat cine a inventat tocurile și pentru cine. Bărbații au abandonat platforma înaltă, iar aceasta a devenit doar o prerogativă feminină. Forma călcâiului era atât de curbată, încât doamnele acelor ani își puteau rupe gâtul în timp ce mergeau. După Marea Revoluție Franceză, un medic a făcut o declarație că astfel de pantofi afectează în mod negativ sănătatea, iar femeile și-au schimbat încălțămintea în papuci, asemănătoare cu cele ale apartamentelor moderne de balet. Moda a revenit la mijlocul secolului al XIX-lea, iar apoi a inventat un călcâi în formă de pahar, care este încă popular astăzi.

Călcâiul modern

Secolul al XX-lea a devenit un nou progres în deformarea pantofilor și tocurilor. Tampoanele din ce în ce mai mult au început să repete forma naturală a piciorului, încălțămintea a devenit mai confortabilă, iar călcâiul - estetic frumos. Pantofii au descoperit cauciuc, iar pantofii au devenit confortabili și practice. Acest secol a fost generos pentru noile modele. Cel care a venit cu tocuri, nici măcar nu putea crede că copilul său ar deveni atât de popular. Formele călcâiului din secolul trecut au fost atât joase, cât și înalte, subțiri și largi. În 1936, producatorul de pantofi Salvator Ferragamo a inventat o pană, care a creat o senzație în lumea modei. Femeile la modă sunt foarte îndrăgite de astfel de pantofi. Ea este confortabilă, frumoasă, iar tinerele doamne nu se obosesc atunci când merg.

crampon

Și cine a venit cu tocurile? Moda istoricii au prezentat trei versiuni deodată. Primul lucru pe care l-am menționat este acelașul coborâtor Salvatore Ferragamo. După multă experimentare cu platforma din 1953, el a oferit lumii un toc înalt subțire. Pentru sprijinul puternic, a luat tija de oțel ca bază. A transformat lumea modei și a făcut o impresie uriașă.

Al doilea nume, numit de stilisti, care raspunde la intrebarea despre cine a inventat tocile pentru femei, si anume acul, este Roger Vivier. A făcut sandale de frumusețe superbe pe o călcâie uriașă în înălțime. Toate pantofii erau umplute cu rubine. În aceste sandale, Elizabeth din Marea Britanie a ajuns la încoronarea ei în 1953. Audrey Hepburn și Maria Callas îi plăceau atât de mult încât imediat comandau aceleași pantofi de la comandant.

Cel de-al treilea inventator este Raymond Massaro. Pentru el faimoasa Marlene Dietrich a comandat pantofi de concert cu tocuri inalte, decorati cu pietre decorative. Deci, este dificil să răspundă fără echivoc cine a inventat călcâiele. Dar principalul lucru este că femeile îi iubesc și întotdeauna pun pe pantofi sau sandale drăguțe pentru evenimente importante.

arrow