Alegerea Editorului

Moda anilor 80 se întoarce?

Anonim

Tendințele curente care sunt stabilite de designeri de îmbrăcăminte sunt foarte dificil de interpretat fără echivoc. Este incontestabil faptul că moda este un fenomen ciclic. După examinarea ei prin prisma timpului, se poate observa că multe elemente se repetă după o anumită perioadă de timp. Uneori poate fi poziționat în termeni de previzibilitate: mai devreme sau mai târziu, ciclul se va repeta și oamenii vor putea să pună din nou lucruri vechi uitate.

Schimbări istorice în lumea modei

Pentru întreaga lungă istorie a existenței umane de pe Pământ, el a reușit, dezvoltând în mod independent, să îmbunătățească lucrurile care îl înconjoară în viața de zi cu zi. Bineînțeles, hainele și pantofii erau însoțitori integrali ai oamenilor care trebuiau să-și ascundă nuditatea sub influența dezvoltării sociale a societății, precum și a condițiilor meteorologice.

Nu a fost întotdeauna logic să vorbim despre modă, deoarece numai de la o anumită etapă a dezvoltării umane a primit un statut de importanță și a primit o atenție deosebită. Dacă vă îndepărtați de excursia istorică și nu intri în detalii tehnice, atunci putem spune că a suferit modificări semnificative. Oamenii au pus pe cele mai fantezii costume, au creat stiluri incredibile de păr pe cap, au creat costume de neegalat și au experimentat pantofi.

Fiecare etapă istorică este marcată de îmbrăcămintea inerentă a timpului, iar apariția unor părți separate este strâns legată de necesitatea socială și tehnologică. Începând cu secolul al XX-lea, se produc schimbări majore în istoria mondială a modei. De atunci, fiecare deceniu este marcat de noi descoperiri, modele complet necunoscute de îmbrăcăminte, care sunt create cu o ideologie profundă. Acest articol va arăta mai atent la tendințele din anii 1980.

Moda din anii 80: care este noutatea sa și de ce a obținut o popularitate atât de mare

Istoricii susțin că fiecare decadă a secolului al XX-lea are propria sa "față". Această afirmație este relevantă nu numai pentru viața politică a fiecărui stat, ci și pentru apariția locuitorilor săi la acel moment. Orice fenomen socio-economic impune o amprentă asupra conștiinței oamenilor, iar indivizii creativi găsesc modalități de a-și exprima sentimentele prin artă. Și care este cea mai obișnuită artă, cea mai importantă din punct de vedere social și, bineînțeles, toată lumea favorită? Aceasta este crearea de haine!

Din punct de vedere al industriei textile, moda anilor 80 are caracteristicile sale distincte:

  • În acest moment, vârful de a crea noi case de moda. Nu numai cei mai eminenți vin la arenă, dar se creează multe companii care oferă îmbrăcăminte ieftină în stil stradal.
  • În anii 1980, sa remarcat mai întâi că designerii au început să se refere la motivele din deceniile anterioare din colecțiile lor.
  • NTP a dat lumii o mulțime de noi materiale sintetice: au apărut țesături de lycra, care au marcat aspectul articolelor de îmbrăcăminte sportivă nu numai în scopuri profesionale, ci și pentru nevoile zilnice ale oamenilor.
  • În acest moment a avut loc o revoluție sexuală, care și-a lăsat amprenta asupra tuturor tipurilor de artă, mai ales asupra modei. Vara și primăvara au permis doamnelor să-și exprime maxim sexualitatea prin intermediul mini-fuste, corsete, amprente decorative și pantofi pe un stiletto foarte înalt.
  • Perioada sa caracterizat prin apariția unor imagini de seducătoare fatală și apariția unui stil sexy.

Cum au arătat femeile tipice din anii 80?

Ideile principale care au pătruns în hainele tuturor locuitorilor acelei perioade au fost culori strălucitoare în combinație cu elemente de îmbrăcăminte sport. În acel moment, produsele din denim, adidași, jambiere sintetice și încălțăminte de sport au început să fie de o importanță deosebită. Doamnele s-au decorat cu ornamente strălucitoare cu modele complicate.

Moda anilor 80 este foarte strâns asociată cu apariția diferitelor tipuri de pregătire sportivă. Oamenii au început să-și monitorizeze în mod activ sănătatea. Imaginile oamenilor puternici de la militanții americani au făcut popularitatea să viziteze gimnastică, iar cultivarea frumuseților subțiri din ecrane a servit drept un stimulent puternic pentru modelarea și aerobica. Femeile care au lucrat, au angajat copii și le-au urmărit armonia, aveau nevoie de haine confortabile, nu de mișcări constante și de confort diferit. În acești ani, puloverele largi și fustele lungi, ușor arșite au devenit deosebit de populare.

Curiozitățile cele mai moderne din anii '80, păstrate în zilele noastre

Modistorii din acele vremuri amintesc de insurgenți, deoarece uneori combinau modele ambigue de îmbrăcăminte. În primul rând, cel mai important element distinctiv al acelor vremuri erau jachetele cu umerase false. Acest atribut ciudat, aparent, care face ca siluetele femeilor să arate ca bărbații, a fost foarte popular.

Imaginea prințesei Diana cu pălăriile ei elegante și hainele romantice a devenit una dintre tendințele preferate ale anilor '80. Adevărat, spre deosebire de familia regală, femeile de modă au combinat cu succes tricouri feminine și elegante cu blugi grosiere.

Moda din anii 80 a dat lumii un stil inimitabil de punk și discotecă suculentă. Kosuhi, care a început să coasă în acele zile, încă nu și-a pierdut relevanța și se află pe topurile de diagrame la modă.

Moda de azi este plină de elemente din epoci diferite, dar, fără îndoială, îmbrăcămintea din anii 80 a devenit prototipul multor modele de modernitate.

Machiajul provine din URSS și relevanța sa în zilele noastre

Așa cum a fost scrisă mai devreme, în acele zile, culorile strălucitoare în haine erau deosebit de populare. În anii '80, un astfel de concept a apărut ca culori acide, care se deosebeau de bogăția și strălucirea neonală a neonului.

Doamnelor nu i-am schimbat cosmeticele pentru a accentua ochii și buzele. O trăsătură distinctivă a machiajului acelei perioade este predominanța rujurilor strălucitoare, umbrele de ochi albastru și verde de pe pleoapa superioară și pleoapa neagră. Coafurile din anii 80 au avut, de asemenea, un aspect de neuitat: bufonant încântător, bretonuri masive și o cantitate uriașă de lac pe păr.

Dacă facem o paralelă între acele vremuri și tendințele actuale ale machiajului, atunci putem spune cu siguranță că astăzi preferința este dată de naturalețea. Doamnele încearcă să fie pictate în stil nud, astfel încât fața lor arată proaspătă, sănătoasă și seducătoare, dar nu este plină de culori strălucitoare.

Cum vă puteți îmbraca astăzi în stilul anilor 80?

Toate femeile au fost întotdeauna interesate de modă. Primavara si vara sunt sezoane mari pentru imaginatia unui designer. Vremea vă permite să scăpați de îmbrăcăminte exterioară, ascunzând combinații de dulap frumoase în spatele draperiilor sale. Mulți oameni nu știu foarte des că, în experimentele lor cu echipamente, folosesc tehnici din anii '80, care nu numai că sunt relevante în sezonul actual, ci și fac posibilă evidențierea sexualității naturale:

  • Poți purta o jachetă cu tampoane umăr în combinație cu o rochie scurtă. Pentru completare, este de dorit ca unul dintre elementele acestei combinații să fie o nuanță luminată de neon.
  • Puloverele masive care arata ca un hoodie arata grozav cu blugi sau fuste scurte.
  • Costumele sau costumele cu modele sunt perfect combinate cu rochii. Dacă purtați un pulover voluminoasă peste un astfel de set, veți obține o imagine strălucitoare din anii 80.
  • Un alt element care a dat generației noastre un timp strălucitor - jambiere. Acest accesoriu se potrivește perfect cu jambierele și blugi subțiri. Un alt mod în care poți să-l poarte este să poarte ciorapi în combinație cu un călcâi mare.

Încălțăminte inițial din anii '80

Dacă doriți să creați o imagine la modă a acelui deceniu, ar trebui să înțelegeți că anii 80 sunt considerați o perioadă de mare gust proastă. Designerii în experimentele lor privind colecțiile au demonstrat că utilizarea părților individuale ale hainei din generația anterioară poate să arate eficient în combinație cu alte tendințe stilistice. Pantofi în acea epocă are un rol semnificativ. În primul rând, majoritatea femeilor preferau să poarte pantofi cu toc înalt, iar imaginea seducătorilor fatali a cerut în mod literal un picior lung.

Până în prezent, colecțiile de pantofi de designeri sunt întotdeauna pantofi prezenți cu toe înțepenit și călcâi închis, care au dat moda anilor 80. În plus față de nuanțele standard, puteți găsi adesea modele de culori strălucitoare cu accente decorative.

O altă interpretare interesantă a industriei de încălțăminte numită "jeleuri" a fost introdusă de doamna de modă din secolul trecut. Vara este timpul să purtați un astfel de produs. De regulă, încălțămintea este fabricată din plastic sau cauciuc din PVC, are o talpă plană, arată transparentă sau se deplasează cu nuanțe de neon. Mai ales în cerere "jeleu" în orașele statiune, în cazul în care puteți să-l poarte pentru a merge la plajă.

Deja câteva sezoane la rând la vârful popularității sunt adidași. Puțini oameni știu, dar combinația de tendințe a acestui accesoriu cu orice tip de îmbrăcăminte vine din anii '80.

Ceea ce le-a dat bărbaților optzeci de modă?

În acest moment a existat un proces de formare a unui nou tip de oameni de afaceri. Bărbații au devenit activi, aveau nevoie de auto-exprimare prin utilizarea articolelor de lux. Costumele, precum și indicii de similitudine cu străinii, în special cu italienii, au fost considerați relevanți la acel moment. La modă erau un accesorii cafeniu, scumpe și pantofi maro. Costumele au început să fie strict împărțite în afaceri și în weekend-uri mărețe.

Pentru prima dată au apărut așa-numitele pantaloni-banane. Printre produsele denim la vârf de popularitate au fost "Varenka". Apropo, dacă acestea din urmă nu sunt deosebit de relevante în sezonul actual, atunci multe branduri nu au reușit să renunțe la banane timp de mulți ani.

Rezumând, merită spus: nimic nu este la fel de schimbabil ca moda. Primăvara acestui an a demonstrat încă o dată că lumea este atât de saturată de noutățile și realizările industriei textile, pe care designerii le revin neobosit în motive vechi, inspirându-se din metamorfozele stilistice din secolul trecut.

arrow