Alegerea Editorului

Cum de a curăța aurul acasă: cele mai bune căi și mijloace

Anonim

Este rară găsirea unei femei care nu-i place bijuteriile, în special din metale prețioase. Și fiecare, care are cel puțin un astfel de produs, mai devreme sau mai târziu se întreabă cum să curățească aurul acasă, pentru ao readuce la aspectul său anterior. Nu există nicio cale pentru această procedură. Dar pentru a obține un rezultat bun, ar trebui să fie făcut corect, având în vedere nuanțele asociate produsului. Vom descrie acest lucru în detaliu în articolul nostru.

Cum să cureți? Caracteristici speciale

Înainte de a ajunge la afaceri, trebuie să vă dați seama cum să curățați aurul, ce probleme pot fi asociate cu procesul:

 1. Produse de curățare cu pietre, gravuri și desene gravate, precum și un număr mare de curbe - aceasta este o muncă mai dificilă și mai dureroasă. În plus, pietrele necesită tratament special.
 2. Curățarea simultană a produselor din argint și aur nu este permisă. Acest lucru poate afecta negativ ambele metale.
 3. Atenție trebuie să fie utilizarea acizilor și a alcalinilor în timpul curățării.
 4. De asemenea, este important să știți că purjarea aurului alb și galben diferă în ceea ce privește mijloacele utilizate.

Când este mai bine să contactați comandantul pentru a nu strica produsul?

Dacă nu știți cum să curățați bijuteriile realizate din metale prețioase, atunci cea mai bună soluție ar fi să contactați un bijutier. El va ridica ceea ce să perie aurul, pentru a face să strălucească și să aibă un aspect atractiv. În general, maestrul ar trebui să se îndrepte spre situație dacă poluarea este destul de ridicată și va fi dificil să se facă față pe cont propriu. În plus, există produse care sunt foarte recomandate să se încreadă numai la comandant, și anume:

 1. Bijuterii cu pietre, cum ar fi perle, chihlimbar, smarald, corali. Faptul este că aceste inserturi sunt destul de capricioase. Și în caz de eroare, piatra își poate schimba pur și simplu culoarea sau poate cădea din cauza slăbirii elementului de fixare.
 2. Nu mai puțin capricios și inserții de smalț și perle, care pot fi ușor zgâriate și astfel agravează caracterul prezentabil al produsului.

După ce sa decis ce fel de produs este planificat să fie curățat și cum este permisă prelucrarea automată, este necesar să se pregătească materiale pentru procedură.

Cârpă moale pentru curățarea decorului

Ca un curat pentru aur în casă se aplică remedii popular populare. Cel mai simplu material pentru returnarea bijuteriilor la frumusețea originală este o țesătură moale din lână. Cum de a curăța aurul acasă? Cu o cârpă moale, puteți poloneza produsul. Dar dacă are o patină întunecată și murdărie în curbe, atunci instrumentul va fi ineficient. Apoi trebuie să utilizați medicamente mai agresive.

amoniac

Cum de a curăța aurul acasă? Utilizarea amoniacului ca agent de curățare pentru diverse suprafețe este destul de comună. Același lucru se aplică și bijuteriilor de aur. Deci, cum să curățați aurul cu amoniac și cum este exact soluția pregătită?

 1. În recipientele selectate cu laturi se umple cantități egale de amoniac și apă.
 2. Adăugați câteva picături de detergent de spălat vase.
 3. Așezați decorul în amestec timp de o oră.

După timp, este necesar să scoateți produsele, să le clătiți în apă curentă și să le uscați cu o cârpă sau șervețel. Metoda este foarte eficientă, chiar dacă suprafața este deja învechită. Dacă nu sunt atât de grave, atunci puteți folosi un alt instrument mai moale:

 1. Așezați o bucată de pânză pe partea inferioară a vasului pentru curățare.
 2. Plasați produsul în partea superioară.
 3. Se toarnă soluția de apă cu detergent de spălare vase în proporție de 1 linguriță per pahar de apă.
 4. Se fierbe timp de cincisprezece minute.

După finalizarea procesului, clătiți elementele cu apă de la robinet și uscați cu o cârpă.

Alcool la curățarea obiectelor de aur

Fiecare hostess știe că soda, alcoolul și pasta de dinți nu sunt mijloace mai puțin eficiente în combaterea poluării, petelor și depozitelor. Având în vedere caracteristicile unice ale acestor materiale, este de asemenea permisă utilizarea lor pentru curățarea bijuteriilor din metale prețioase. Adevărat, cu unele rezerve.

Este posibil să curățați aurul cu alcool? Acum vom răspunde la această întrebare. Dar este necesar să se ia în considerare ce fel de alcool. De exemplu, să spunem că amoniacul - cu siguranță da, dar medicul va trebui să fie diluat cu apă unul câte unul. Este important să știți că produsele nu pot fi plasate în soluție. Puteți șterge numai umezit cu un tampon de bumbac.

Soda: Cum ar trebui să fie curățat acest produs?

Este posibil să curățați sifonul de aur? Cu siguranță se poate spune că este mai bine să refuzați această metodă dacă produsul va fi utilizat într-o formă uscată. Deoarece pulberea este abrazivă și poate lăsa zgârieturi pe produs. Cum de a curăța aurul acasă? Acum spune.

În ceea ce privește utilizarea de sodă în soluțiile de curățare, aceasta include compoziția a mai mult de un mijloc:

 1. Se toarnă niște sifon în recipient și se adaugă peroxid de hidrogen în acesta până când masa ajunge la starea de șlam. Amestecul rezultat poate fi curățat, după care trebuie spălat și uscat.
 2. Puteți folosi sifon direct pe decor. Aceasta înseamnă că produsul trebuie să fie acoperit cu pulbere, care se toarnă peste oțet. Metoda nu este adecvată pentru produsele cu pietre menționate mai sus.
 3. Oțetul și sifonul pot fi aplicate prin conectarea a 2 la 1. În masa rezultată nu se pune produsul mai mult de două ore.
 4. Ca o compoziție de curățare, puteți aplica o soluție de sifon, sare și apă. Pregătirea amestecului prin dizolvarea componentelor uscate în apă, urmată de turnarea în feluri de mâncare prevăzute cu folie, iar produsele sunt deja introduse în acesta. După o oră, decorațiunile pot fi periate cu perii moi.
 5. Ca mijloc de curățare, puteți folosi 50 de grame de sodă per ½ cești de apă, care sunt plasate într-o tavă cu decorațiuni. Capacitatea este trimisă la foc. După reacția dintre apa fierbinte și sifon, focul este redus la minim și se adaugă 2 linguri. l. oțet. Se fierbe cel puțin cincisprezece minute.

Este important să rețineți că, indiferent de metoda aleasă, după tratarea cu o soluție cu sifon, produsul trebuie clătit în apă rece și șters cu un șervețel. În caz contrar, puteți strica decorarea.

Pasta de dinti la curatarea produselor din aur

Faceți din pastă de dinți auriu perie? Da. Și destul de des. Această metodă simplă este, de asemenea, eficientă pentru utilizarea independentă. Pulberea de dinți sau pasta nu este mai puțin eficace decât sodiul.

Dar trebuie să ne amintim că ele conțin și particule care pot zgâria produsul. Prin urmare, utilizarea metodei pe produse din aur neted, mat și aur alb este inacceptabilă. Restul procesului de curățare nu este atât de complicat. Pe produs se aplică pastă sau pulbere, iar cu ajutorul periuței de dinți moi se efectuează manipulările necesare. După finalizarea lucrării, ca și în alte cazuri, produsul trebuie să fie spălat cu apă curgătoare și să fie șters cu o cârpă moale.

Decoratiuni cu pietre dure. Cum să cureți?

Când produsul este fără pietre, totul este mai mult sau mai puțin clar. Dar cum să curățați aurul cu pietre, deoarece astfel de bijuterii necesită manevrare mai atentă? Acum vom înțelege.

Dacă aveți un produs cu pietre dure (diamante, smaralde, safire, zirconiuri cubice, cuarț, rubin, topaz, zirconiu), atunci cel mai frecvent recomandat agent de curățare este o soluție de săpun. În cazul în care produsul are o contaminare puternică, utilizarea amoniacului și, în unele cazuri, peroxidul sau benzina este destul de acceptabilă. Pe măsură ce dizolvă efectiv peliculele grase și petele. De asemenea, puteți achiziționa un compus special care seamănă cu o pastă, pentru produse cu inserții de pietre prețioase. După procesarea și spălarea produselor, este foarte important să le ștergeți cu o țesătură moale din fleece, cum ar fi velur sau flanel.

Când este interzis contactul cu apa?

Dacă pietrele sunt perle, chihlimbar și corali, atunci cea mai bună grijă pentru ei ar fi să le protejeze de contactul cu apa. Dacă se întâmplă acest lucru, este necesar să ștergeți și să uscați produsul. În cazul unei contaminări severe, poate fi utilizată o soluție ușoară de săpun, fără expunere prelungită.

Alb și aur periat. Ce instrumente sunt folosite în acest caz?

Îngrijirea pentru aurul alb și curățarea se poate face folosind o soluție de apă, amoniac și detergent, rețeta este dată mai sus. După ce produsul petrece o oră în această compoziție, poate fi spălat și procesat cu o cârpă moale care nu se zgârie. În cazul în care riscul de deteriorare a suprafeței pare prea mare, atunci puteți pregăti un amestec de gălbenuș de ou și 2 linguri. l. de bere. Ar trebui să se aplice pe țesătură și să proceseze produsul.

Pentru aurul mat, opțiunea cea mai preferată ar fi o soluție de amoniac de 25%, în care produsul trebuie să fie complet imersat timp de 2 ore. După ce trebuie spălat și uscat cu o cârpă moale. Orice impact mecanic trebuie eliminat complet, astfel încât să nu existe urme sau zgârieturi pe produs.

Cum să păstrați rezultatul mult timp după curățarea produselor din aur?

După curățarea bijuteriilor, femeia dorește să salveze rezultatul pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a fi posibil, trebuie să respectați anumite reguli:

 1. Bijuterii nu ar trebui să li se permită să vină în contact cu acizi și baze.
 2. Este necesar să le protejați de contactul regulat cu compuși chimici agresivi.
 3. Evitați contactul cu compuși abrazivi, vopsele și iod.
 4. În timp util pentru a efectua curățarea produselor, fără a aștepta poluarea lor completă.
 5. Evitați contactul cu produsele cosmetice și medicamentele.

Din lista de reguli reiese clar că este foarte important să se folosească mănuși atunci când se face temele dacă produsele sunt purtate pe mâini. În toate celelalte cazuri, cea mai bună modalitate este de a elimina toate aurul de la tine înainte de proceduri cosmetice sau de îngrijire. La urma urmei, este adesea acest lucru care cauzează apariția plăcii grase sau a peliculei pe suprafața produselor, datorită cărora trebuie curățate.

Concluzie mică

Acum știi cum să cureți aur acasă. Indiferent de metoda aleasă, abordarea și regula corectă sunt importante. Dacă ignorăm necesitatea curățării în timp util a aurului, acest lucru poate duce la apariția reacțiilor alergice la nivelul pielii sau la inflamația în cazul cerceilor. Și pietrele smălțuite nu pot sublinia produsul, chiar dacă este rafinat. La rândul său, bijuteriile decojite vor încânta proprietarul său cu frumusețea și aspectul orbitor pentru o lungă perioadă de timp în timp ce respectă toate regulile de îngrijire după prelucrare.

arrow