Alegerea Editorului

Pietrele care schimbă culoarea: nume, fotografii, motive pentru schimbarea culorii și regulile de purtare

Anonim

În natură, există pietre prețioase care schimbă culoarea de la temperatura corpului, iluminarea, chiar și starea de spirit a proprietarului. Articolul descrie mineralele căutate, care, în geologie, sunt numite haameleoni.

alexandrit

Numele pietrelor care schimbă culoarea este bine cunoscut de mulți. Unul dintre ei este alexandritul. La mijlocul secolului al XIX-lea, mostre din toate mineralele din Munții Ural au fost trimise la fabrica de bijuterii din Yekaterinburg, unde bijutierul Yakov Kokovin a acordat atenție unei pietre neobișnuite. El la dus la Petersburg.

O piatră neobișnuită care schimbă culoarea, în funcție de iluminare, a fost donată viitorului împărat rus Alexandru al II-lea de către fiul contelui Alexei Razumovski în 1834. Apoi mineralul a fost numit "alexandrit".

Tipuri de piatră

Există mai multe tipuri de acest mineral, care depinde de locul de extracție. Alexandritul din Ural este verde în soare, iar cu lumina electrică piatra devine roșie.

Alexandriții brazilieni în lumină naturală au o nuanță verde, iar atunci când se mută într-o cameră cu iluminare artificială, culoarea verde se schimbă în roșu, care are o nuanță strălucitoare.

Alexandrite, minate pe insula Sri Lanka (partea de nord a Oceanului Indian), sunt similare cu Uralii - cu o lumină electrică devin roșii strălucitoare.

Această bijuterie este considerată un talisman pentru oamenii născuți sub semnul Scorpionului. Se crede că proprietarul pietrei de alexandrit o face mai reușită în viață. În plus, bijuteria îmbunătățește circulația sângelui, reduce semnificativ problemele cu pancreasul.

Datorită costului ridicat, alexandriturile naturale sunt rareori folosite de bijutieri în fabricarea diferitelor bijuterii. În zilele noastre, pietrele artificiale sunt în cerere, în care se păstrează toate proprietățile analogilor naturali, dar sunt mult mai ieftin decât omologii lor naturali.

rodie

Ce altceva este cunoscut piatra, care schimba culoarea? Aceasta este o grenadă. Acesta a fost folosit din vremea vechilor nomazi din regiunea Mării Negre (vremurile sciților) ca material pentru fabricarea diferitelor decorațiuni.

Numele bijuteriei derivă din faptul că are asemănări cu bobul fructului de rodie. În trecut, bijutierii ruși au numit această piatră "becheta" sau "vinisa", iar în Persia a fost considerată o piatră regală.

De la începutul secolului al XX-lea, rodia a devenit una dintre cele mai căutate minerale, deoarece este ușor de procesat. Un rol important în acest aspect a fost jucat de faptul că în natură are loc în culori diferite (cu excepția albastru). Cele mai populare din grupul de grante sunt spessartinul portocaliu iar piropul este un mineral roșu. Această piatră schimbă culoarea de la starea de spirit. Aquamarine are aceeași proprietate unică.

Un fapt interesant: numele "pyrope" vine din culoarea sa. Tradus din greaca antică, "piroza" este "asemănătoare cu focul". Grecii antici credeau că această piatră era zeul lui Marte, soldații Imperiului Roman l-au purtat pe piept și erau siguri că acest amulet îi va apăra în luptă.

În Rusia, rodia este exploatată pe rocile țărmurilor estice și nordice ale lacului Ladoga. Particularitatea rodiului este că schimbă varietatea culorii primare în timpul zilei, de la friguri la nuante fierbinți. Rodia este un simbol al iubirii și loialității.

Ce dă un proprietar granatului de piatră?

Pentru proprietarii bijuteriei, care s-au născut sub semnul Capricornului, acest mineral aduce noroc și dă încredere și hotărâre în toate întreprinderile. În plus, rodia este un talisman magic care protejează dragostea în familie, iar proprietarul său dezvoltă dorința de a avea grijă de oamenii dragi pentru el.

Medicii moderni au descoperit că folosirea rodii a oricărui grup ca bijuterie îmbunătățește activitatea inimii, stimulează circulația sângelui și, de asemenea, normalizează metabolismul. O bijuterie introdusă într-un inel de aur, purtat pe mâna dreaptă, reduce durerea de cap migrenă și, de asemenea, scade temperatura.

opal

Vorbind despre ce piatră schimba culoarea, este imposibil să ignori opalul. Se referă la pietrele prețioase. Gemul este considerat unul dintre cele mai frumoase minerale minate în roci.

Legenda care a ajuns la vremea noastră spune că atunci când Zeus ia învins pe titani (zeități de a doua generație, copii ai Uranusului), el nu a putut ține lacrimi de bucurie. O lacrimă a căzut la pământ și sa transformat într-un opal de bijuterie. Se presupune că numele pietrei vine din cuvântul "căzut", adică "a căzut o lacrimă".

De fapt, opalul a fost format din copaci pietrificați, care au ajuns într-un vid după o erupție vulcanică. În Rusia, acest mineral prețios este extras în Kamchatka și Chukotka, precum și în Teritoriul Primorsky (depozitul "Rainbow" lângă orașul cu același nume).

Tipuri de opal

În prezent în natură există șase tipuri principale ale acestei bijuterii. Piatra de miere și tonul galben, în mijlocul căreia este vizibilă o bandă verticală, se numește ochi de pisică.

Cel mai scump tip este opalul negru, care și-a primit numele datorită culorii saturate negre. O piatră extrem de frumoasă este considerată a fi un harlequin, în interiorul căruia există un număr mare de particule de diferite tonuri. Bijuteria, ale cărei margini sunt pictate în verde, iar centrul pietrei are o culoare roșie cu o nuanță strălucitoare, este un opal regal.

Transparent cu bijuterie tint albastru se numește soare. Cea mai populară este opalul de foc, asemănător cu o flacără sigilată în sticlă, care schimbă umbra de lumina mediului.

Cum are piatra pe proprietar?

Există o opinie că opalul îi protejează pe proprietar de influența dăunătoare a privirii bolnavilor (împotriva ochilor răi). Această piatră, care schimba culoarea, este nu numai foarte frumoasă. Stimulează activitatea creierului, acționează în mod favorabil pentru a întări sistemul imunitar și pentru a curăța sângele. Fire bijuterii opal ar trebui să fie achiziționate pentru persoanele născute sub semnul de Sagetator.

onix

În natură, există o bijuterie pe care sunt benzi subțiri de anumite culori (negru, alb, maro, roșu). Își schimbă nuanțele de lumină. Această piatră este numită onyx. Gemologii (oamenii de știință care studiază pietrele prețioase) cred că numele provine din definiția greacă a unghiei, deoarece structura pietrei este similară cu cea a unghiei. În arabă, cuvântul "onix" înseamnă "trist". Acest lucru se datorează faptului că bijuteria a fost folosită ca ornamente pentru morminte și morminte.

Un mit antic este asociat cu această piatră de schimbare a culorilor, în funcție de lumină, care spune că zeul vechi grecesc al iubirii Eros a tăiat unghiile zeitei frumuseții Afrodite, care sa transformat în minerale prețioase.

Un interes interesant: onixul este menționat de două ori în religia creștină. Primul sugerează că acest mineral se presupunea că se află în Eden (locul șederii originale a oamenilor). Al doilea raportează că este una dintre cele douăsprezece pietre care erau în inelul marelui preot Aaron.

În natură, există un număr mare de minerale diferite legate de onix. În Rusia, depozitele acestei pietre se află pe Peninsula Chukchi și pe teritoriul Primorsky. În domeniul bijuteriilor se utilizează sardonyx, care are o nuanță burgundă, calcedonie, care este o piatră gri.

Mineritul cu dungi albe și roșii se numește carnelis. Piatra cea mai scumpă și mai populară printre bijutieri este considerată a fi un arab arab în negru, în care există dungi albe.

Cine poate purta onix?

Această piatră, schimbând culoarea de la iluminat, ajută proprietarii săi, născuți sub semnele Capricornului, Sagetator și Fecioară, să aibă succes în dezvoltarea afacerilor. Onyx reduce oboseala și direcționează energia spre îndeplinirea obiectivului.

Nuggetul a fost folosit pe scară largă în medicina secolelor trecute. Piatra zdrobită, plasată într-un vas cu apă și utilizată ca mijloc de scădere a greutății.

Toată rănile rănite pe bază de onix, care s-au vindecat într-un timp scurt. Medicina moderna a dovedit ca purtarea de onix rosii pe gat are un efect pozitiv asupra tratamentului bolilor de inima. Și cercei cu elemente ale acestei bijuterii îmbunătățesc vederea și auzul.

turmalina

Piatra așa-numită, care schimbă culoarea. Această piatră extraordinar de frumoasă - chameleonul din Rusia este exploatat în principal în Munții Urali. O cantitate mare de minerale semiprețioase este disponibilă pe teritoriul satelor Yuzhakovo și Murzinka, situate în regiunea Sverdlovsk.

Utilizarea principală a turmalinei este activitatea de bijuterii. Popularitatea bijuteriei este că majoritatea soiurilor au o gamă completă de culori ale curcubeului, care prin natura lor schimbă nuanța sursei de lumină.

Pentru prima dată, acest mineral a fost folosit sub formă de bijuterii în timpul Imperiului Bizantin. Înainte de a ajunge în Europa, au început să-l exploateze pentru producția de bijuterii din Rusia. Pentru a apela otelul turmalinei minerale de la Ceylon. Acest cuvânt în traducere din limba senegaleză înseamnă "o piatră multi-colorată".

Tipuri de turmalină și caracteristicile acestora

Există multe soiuri ale acestei bijuterii. Cele cinci cele mai populare printre bijutieri. Turmalina neagră, care are proprietăți protectoare din cauza tulburărilor de viață. Proprietarul pietrei verzi se calmează în orice situație extraordinară. Talismanul roz de turmalină ajută la găsirea unei armonii. Gemul, care combină culorile roșu, verde, alb, este foarte popular, iar suprafața sa este ca o coajă de pepene verde. Acest turmalin este numit pepene verde.

Turmalina pentru diferite semne zodiacale

Utilizarea acestei pietre, care schimba culoarea, depinde de semnul zodiacului. Oamenii care s-au născut sub semnele Vărsător, Gemeni și Libra, astrologii sfătuiesc să folosească cristale de nuanțe verzi.

Pietrele de culoare albastră vor contribui la sporirea încrederii în soluționarea problemelor de viață pentru persoanele care s-au născut sub semnele Pestilor, Scorpionului și Cancerului.

Născut sub semnele Taurului, Fecioarei, Capricornului, trebuie să purtați turmalină neagră. El va ajuta la comunicarea cu ceilalți.

Turmalina de bijuterie semi-prețioasă roșie ajută la obținerea norocului în toate eforturile și atrage atenția asupra personalităților care s-au născut sub semnele Berbecului și Sagetatorului.

Popularitatea turmalinei se bazează pe faptul confirmat de studiile acestui mineral, care afirmă că această piatră, care schimbă culoarea, are un câmp electromagnetic puternic. Aceasta îmbunătățește metabolismul, consolidează sistemul imunitar. De asemenea, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, restaurând-o treptat. Turmalina este folosită nu numai în bijuterii, ci și în medicină.

arrow