Alegerea Editorului

Curele din piele naturala. Curea din piele

Anonim

În garderoba aproape tuturor bărbaților există o centură din piele naturală. Acesta nu este doar un accesoriu foarte util, ci și elegant. El demonstrează altora statutul social și gustul excelent al proprietarului său.

Istoria benzilor

Curelele au fost inventate cu mult timp în urmă, cu aproximativ două secole în urmă. La început erau purtați de barbari și de popoarele nomade. Adevărat, la vremea respectivă, păreau complet diferită. Acestea erau corzi obișnuite sau orice alte materiale pe care oamenii înșiși încercau să le facă.

Curelele au venit pe teritoriul nostru în timpul cruciadelor. Inițial, erau bandaje de mătase lungi și lungi, purtate în cea mai mare parte de nobili. Țăranii au folosit o bucată de cânepă și de lut. În timp, a început să curețe din piele naturală. Ei au ajuns la o astfel de decizie, deoarece nu era foarte convenabil să susțină pantalonii cu jartiere de mătase. De atunci, piele pentru centuri este cel mai bun material pentru producerea acestor accesorii.

Avantajele unei centuri

Acestea sunt următoarele:

 • durată de viață îndelungată;
 • calitate excelentă;
 • curelele pentru bărbați din piele naturală își păstrează aspectul timp de mulți ani;
 • pielea este întotdeauna la modă;
 • produsele sunt confortabile de purtat.

Îngrijirea produselor

Pielea este un material durabil. Dar este important de remarcat faptul că pielea pentru curele necesită o manipulare atentă. Prin urmare, ea trebuie să ofere îngrijire corespunzătoare. De regulă, astfel de produse sunt achiziționate pentru o perioadă lungă de timp.

Deci, din cauza șosetelor frecvente, centura de piele nu se deteriorează, este recomandabil să o păstrați înfășurată într-un inel. Este necesar să curățați foarte atent acest atribut și să nu frecați prea tare, în caz contrar există riscul de a-l zgâria.

Tipuri de curele

Există mai multe varietăți ale acestui atribut:

 • Curea pentru sport. Aceste accesorii nu trebuie purtate sub costum. Curelele sport sunt fabricate în principal din cauciuc sau cauciuc. Cel mai bun lucru, arată ca un blugi și un tricou.
 • Curea din piele. Este confecționat din piele naturală. Merită să luați în considerare faptul că, dacă produsul este prea întins, atunci este de o calitate slabă și se poate deteriora foarte curând. Cureaua din piele pentru bărbați ar trebui să se întindă destul de puțin, până la aproximativ două centimetri, astfel încât să fie confortabilă pentru a purta.
 • Curea casuală. Acest aspect poate fi purtat sub blugi. Materialele pot fi folosite oricare. De exemplu, piele, înlocuitor, cauciuc.

Cum sa alegi o piele reala

Această piele nu este dificil de distins de un fals. Marginile accesoriilor din materiale artificiale sunt îndoite și prelucrate cu grijă, astfel încât este imposibil de văzut tăierea. Această curea din piele nu este tivită, este pur și simplu tăiată. De asemenea, puteți pune foc la marginea produsului. Nu va arde. Cu toate acestea, nu toți vânzătorii vor permite să lovească o brichetă în apropierea bunurilor.

Selecția curelelor

Iată câteva sfaturi:

 1. Puteți ridica o curea cu prezența inserțiilor metalice, deoarece acest design arată foarte bine.
 2. O răchită nu este recomandată pentru evenimente serioase. În acest caz, costumul clasic.
 3. Curelele în care există inserții de piele nu aparțin clasicilor.
 4. Cureaua nu trebuie să conțină logo-uri și nume strălucitoare, deoarece acest lucru distruge costumul de afacere.
 5. În primul rând, o centură de piele ar trebui să aibă o lățime de până la cinci centimetri, deoarece generația mai tânără utilizează, în general, cele înguste.
 6. Alegeți un accesoriu pentru încălțăminte, dar nu pentru un costum.
 7. Înainte de a cumpăra o centură, ar trebui să verificați defectele.

Cureaua de piele utilizată

Producătorii de curele aleg pielea unor animale complet diferite. Aceasta poate fi pielea unui porc obișnuit. Este ieftin, dar în același timp dur. Adevărat, nu servește mult timp. Mulți folosesc un astfel de material numai pentru interiorul centurii.

O opțiune excelentă este vițeii. Este fabricat din piele de vițel. Această piele este moale și mai degrabă elastică. Materialul obținut de la acest animal este numit semi-piei. Un astfel de material va costa ceva mai mult.

Se poate observa o altă opțiune populară - pielea de oaie. Calitatea sa este excelentă, dar prețul este ridicat. Dar cel mai scump este considerat buckskin. Acesta este un material foarte prestigios, care a adunat multe reacții pozitive despre sine. Pielea este plăcută la atingere și nu se deteriorează. Costul este de aproximativ 30 de ruble pe decimeter pătrat. Este cu adevărat costisitor, dar accesoriul va fi purtat de foarte mult timp.

Nu uitați de pielea unui cal și de un crocodil, cu toate acestea, utilizați un astfel de material destul de rar. Calul nu este de înaltă calitate și, prin urmare, nu este foarte popular. Crocodilul este prea scump, dar practic, este negru, verde sau albastru.

Un procent mare de oameni cred că o centură este necesară numai pentru a susține pantalonii și nu mai mult. Cu toate acestea, aceasta este o parte a stilului, iar în timpul nostru purtarea unei centuri frumoase este la modă.

Desigur, nu este necesar să cumpărați un accesoriu scump, dar tot trebuie să monitorizați calitatea materialului. O curea prea ieftină se va rupe rapid și nu va fi potrivită pentru utilizarea de zi cu zi. Prin urmare, este mai bine să nu cumpărați un înlocuitor de piele.

Cu toate acestea, centura merită atenția multor oameni și se referă cel mai mult la alegerea sa.

Astăzi, în magazine și pe Internet o selecție foarte largă de astfel de accesorii. Toate produsele au materiale, culori și catarame diferite. Prin urmare, nu este dificil să alegeți ceea ce vă place foarte mult.

arrow