Alegerea Editorului

Pietre galbene. Pietre prețioase și semiprețioase

Anonim

Soarele, căldura, pacea și bunătatea sunt primele asociații pe care mulți dintre noi o trăiesc, uitându-se la pietrele galbene unice frumoase.

Chiar și în China antică, culoarea galbenă a fost considerată personificarea Pământului în sine, de aceea numai împăratul și membrii dinastiei dominante au avut dreptul să-l poarte. Mongolii această umbră au simbolizat una dintre soiurile budismului și au fost de asemenea considerați un predicator al bucuriei, iubirii și evenimentelor fericite. În basmele turcești, "pietrele soarelui", potrivit legendei, au absorbit durerea umană și, pline de ea, au crăpat.

Magic galben

Una dintre cele șapte chakre principale - Manipura - este direct legată de plexul solar și are o culoare galbenă. Ea răspunde de distribuirea energiei vitale pe tot corpul, este un centru volițional și ajută organismul să realizeze o autoorganizare a energiei. Culoarea galbenă absorbită de chakra principală stimulează procesul cunoașterii, afectează abilitățile intelectuale ale unei persoane, marcând astfel plecarea din lumea materială.

Tenta galbenă este capabilă să trezească setea de acțiune și să ne perceapă cu optimism. Dacă o persoană simte că viața lui necesită schimbări cardinale, dar el nu poate decide în niciun fel și să-și adune toată puterea într-un pumn, trebuie să ridice pietre de culoare galbenă: prețioase sau semiprețioase. Și pentru a nu face o greșeală în alegeri, vă vom spune în detaliu care sunt diferențele dintre pietrele de nuanțe galbene și, de asemenea, evidențiați cele mai strălucitoare probe.

Caracteristici ale pietrelor prețioase și semiprețioase

Nu există distincții clare între mineralele naturale. Criteriul principal care determină valoarea pietrelor prețioase sau semiprețioase este raritatea și aspectul lor impecabil. În orice moment, mineralele cele mai apreciate au o culoare bogată și o origine unică. Ulterior, sa format o scară care împărțea pietrele în prețioase și semi-prețioase.

Pietrele galbene foarte prețioase din natură nu apar foarte des. Cele mai strălucite reprezentanți ai acestui grup sunt topaz safir și misterios de neegalat. Pietrele semiprețioase de nuanță galbenă, dimpotrivă, sunt răspândite în multe colțuri ale globului. Printre acestea se numără ochi de pisică și tigru, jasper, carnelian, dar chihlimbarul frumos merită o atenție deosebită.

Amber - un adevărat "dar al soarelui"

Nu a fost niciodată un secret pentru faptul că aproape toate rezervele principale de chihlimbar sunt situate pe coasta baltică și în Rusia. Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință, acum mai mult de 40 de milioane de ani nu au existat mări în aceste părți, dar au crescut păduri uriașe. De-a lungul timpului au avut loc procese continue de întărire a rășinilor pe copacii conifere, prin urmare, a devenit o piatră semiprețioasă galbenă.

Despre proprietatile miraculoase ale chihlimbarului nu este cunoscuta prin zvonuri. Această piatră a soarelui din cele mai vechi timpuri a servit ca ornament, precum și păzită și însoțită proprietarii săi. Yaroslav cel Wise a păstrat constant piatra brută pe plexul solar, iar vindecătorul legendar al Estului, Ibn Sina, era sigur că chihlimbarul era înzestrat cu o putere puternică de vindecare. Colierele de chihlimbar erau purtate de femeile care alapteaza, pentru ca au vorbit despre abilitatea pietrei de a calma bebelusii. Chiar și în lumea modernă, aceste pietre galbene sunt adesea păstrate la noptieră, atrăgând astfel somnul liniștit, precum și la patul nou-născutului, protejând copilul de ochiul rău.

Vindecarea și proprietățile magice ale chihlimbarului

Întotdeauna, amuletele de chihlimbar au fost folosite ca o puternică apărare împotriva necazurilor și anxietății. Persoana care purta o astfel de decorare a devenit viguroasă și mai optimistă. Mulți încă cred că piatra galbenă, denumirea căreia este direct legată de razele strălucitoare ale soarelui, mărește intuiția și ajută să găsească speranță și să iasă "la lumină".

Compoziția chihlimbarului conține multe oligoelemente semnificative, dar principalul dintre ele este iodul. Această caracteristică permite piatră să contribuie la lupta împotriva bolilor glandei tiroide. De asemenea, chihlimbarul umple corpul cu zinc, calciu, magneziu și fier.

Topaz - o piatră de pasiuni fierbinți

Originea numelui topaz este încă un mister pentru oamenii de știință. Potrivit unei versiuni, cuvântul "tapas" Hindus a definit elementul de incendiu. Și, într-adevăr, piatra este atât de fascinantă încât poți să te uiți la ea ca un foc pentru totdeauna.

În Grecia antică, înțelepții au crezut în capacitatea topazului de a face o persoană elastică, puternică și decisivă. În Egipt, bijuteria galbenă a fost considerată un simbol al zeului suprem al soarelui (Ra), motiv pentru care bijuteriile de topaz aveau o mare valoare.

Topaz este perfect pentru a crea amulete. El este capabil să protejeze energia omului, să elibereze creativitatea și talentul. Piatra activează procesele mentale, ajută la exprimarea clară a gândurilor și găsirea unei ieșiri din situația dificilă. Oameni creativi patronați, politicieni, istorici și oameni de știință.

Puterea vindecătoare a topazului

Atenția deosebită este meritată de varietatea proprietăților medicale ale minerului "fieros". Topazul galben are un efect benefic asupra sistemului nervos uman, îmbunătățește în mod semnificativ funcționarea stomacului, intestinelor, este responsabil pentru majoritatea componentelor sanguine, accelerează procesele metabolice și ajută la curățarea corpului. Experții recomandă acest lucru pentru a reduce piatra în apă fiartă, lăsați-o să se fierbe și să se utilizeze timp de 2 săptămâni.

Galben topazes, de asemenea, afectează semnificativ sistemul respirator. Acestea sunt utilizate direct pentru tratarea bolilor de gât și a astmului. În astfel de boli, este necesar să purtați pandantive sau perle pe piept.

Piatra vindecă după o defalcare nervoasă puternică, ameliorează perfect stresul, anxietatea și aduce gândurile în armonie. Galben topaz îmbunătățește performanța, astfel încât pentru oamenii care trăiesc în ritmul unui oraș mare, acesta poate deveni cel mai iubit talisman.

Gloria fascinantă a safirului

Piatra galbenă, denumirea căreia într-una din limbile înseamnă "paraparaja" este safirul real. Solidul mineral este un tip de corund și este foarte rar. Acesta este motivul pentru safirele galbene sunt considerate minerale naturale unice și costisitoare.

Australian Queensland este cel mai mare furnizor de safire. Cu toate acestea, mai devreme, estul a fost considerat depozitul principal al pietrelor și au fost chemați din greșeală "Topazesul de Est".

Safirul este format din rocile sedimentare saturate cu aluminiu. Cel mai adesea, puteți găsi cristale ovale, deoarece această formă ajută la menținerea perfectă a greutății mineralelor în procesul tăierii. De asemenea, din mâinile bijutierilor se lasă pietre sub forma unui octogon, a unui cerc și a unui pătrat.

Costul unui safir galben de calitate depinde de bogăția paletei de culori și de puritatea sa. Piatra de nuanta galben adanc, respectiv, este apreciat mult mai mare.

Elementele de protecție Sapphire

Pietrele de safir galbene întăresc credința în tine, dau o persoană curaj și emoții pozitive. El este în stare să dea proprietarului său o stare de pace nelimitată. Acest mineral este recomandat să se aplice în timpul meditației și al altor practici orientale.

Gemul galben stabilizează procesele metabolice și consolidează sistemul cardiovascular. Sapphire vindecă și bolile oculare. Această caracteristică a safirului a fost descrisă în tratatele sale de către filozoful și cărturarul Evului Mediu, Albert cel Mare. Vindecătorul persan Avicenna a recomandat utilizarea unei pietre pentru a depăși starea de melancolie.

Pietre galbene și semne zodiacale

Oamenii născuți sub semnele Berbecului, Leului și Sagetatorului, mineralele prețioase și semiprețioase de nuanță galbenă vor aduce cel mai mare beneficiu. Ele vor elimina toate calitățile negative cu care elementele de Foc au răsplătit: incontinența, asprimea, rudeness și imperioasă.

Topaz, chihlimbar și pietriș de safir galben vor da înțelepciune, prudență și pace. Mineralele pentru femei vor fi însoțite de fericirea personală, precum și de relațiile cu copiii. Bărbații din grupul zodiacal de foc - în materie de carieră și existență armonioasă în echipa de lucru. Pietrele adolescente de nuanțe galbene vor da un sentiment de încredere în abilitățile lor, vor ajuta la rezolvarea problemelor legate de studii. Nou-născuții protejează în timpul somnului.

Prin urmare, odată cu apariția acestor talismani vindecători, viața se va schimba cu siguranță spre bine și toate adversitățile și necazurile vor fi ocolite.

arrow