Alegerea Editorului

De ce inelele fac degetele noastre verzi și cum să le evităm

Anonim

Desigur, ați observat că în locul în care inelul dvs. este în contact cu degetul, pielea uneori devine verde. Mulți oameni asociază acest fenomen cu deteriorări sau compoziții de bijuterii de slabă calitate. Cu toate acestea, explicația acestui fenomen poate fi dată mult mai ușor.

De ce sunt degetele verzi?

Metalul din inelul tău este de vină. Există două opțiuni posibile: fie este o reacție chimică între acizii conținute în piele și în inel, fie inelul reacționează cu un produs cosmetic aplicat pe mâini. De exemplu, poate fi o cremă sau loțiune.

Nu toate inelele sunt capabile să pată pielea. Ornamentele din cupru sau din aliaj cu conținutul său o fac cel mai intens. Placa verde nu este dăunătoare în sine, dar unii oameni se confruntă cu mâncărime sau sensibilitate la locul de formare, așa că doresc să evite acest efect.

De asemenea, acționează asupra pielii și a argintului. Adesea, aceasta se referă la categoria de produse bugetare din argint sterlină. În același timp, argintul se estompează, iar placa pe degete poate fi întunecată.

Pielea sensibilă reacționează și la aliajele care conțin nichel. Uneori, o astfel de reacție poate fi destul de dureroasă, așa că înainte de a cumpăra bijuterii trebuie să clarificați cu siguranță care metale sunt în aliaj.

Cum să evitați apariția unui inel verde în jurul degetului

Cea mai ușoară cale nu este de a cumpăra bijuterii ieftine. Deci, platina mai rar alte metale determina întunericul pielii. Dacă nu este posibil să cumpărați accesorii scumpe de calitate, puteți opta pentru oțel inoxidabil - astfel de decorațiuni nu pictează pielea verde.

Al doilea sfat este evitarea contactului cu inele de îngrijire. Aceasta este, înainte de a vă pune pe mâini o crema sau lotiune, scoateți bijuteriile. De asemenea, trageți-le atunci când veți înota în mare, deoarece apa sărată amplifică reacția.

Cea de-a treia cale este de a aplica un inel special, care va deveni un fel de barieră între metal și piele. Această acoperire trebuie actualizată periodic.

arrow