Alegerea Editorului

Cum de a curăța un lanț de argint rapid și eficient?

Anonim

Argintul este un material foarte frumos, din care se fabrică o mare varietate de bijuterii: cercei, pandantive, lanțuri. Totuși, în timp, se poate întuneca. Prin urmare, problema de a curăța un lanț de argint sau cercei rămâne relevantă în mod constant. Trebuie remarcat faptul că nu este la fel de dificilă cum se pare că trebuie să găsiți instrumentele potrivite și să efectuați procedura foarte atent pentru a nu deteriora produsul. Deși, desigur, puteți folosi serviciile unor bijutieri profesioniști.

Înainte de a curăța lanțul de argint, pregătiți toate ingredientele necesare. Cea mai eficientă "casă" înseamnă amoniac. Desigur, trebuie diluat cu apă în proporții egale. Apoi, decorarea trebuie ștersă cu un tampon de bumbac înmuiat în amestecul pregătit. Dacă observați că lanțul rămâne întunecat între legături, puteți să îl spălați pur și simplu în lichid și, după uscare, ștergeți ușor cu o cârpă moale.

Pe măsură ce curățați lanțul de argint la domiciliu, încercați să faceți totul cât mai atent posibil. În plus față de amoniac, puteți folosi suc de lamaie proaspătă. În principiu, acidul citric diluat în apă poate fi utilizat cu succes, dar lichidul trebuie să fie fierbinte. În caz contrar, nu veți obține un efect tangibil. În lichidul rezultat trebuie să puneți bijuteriile pentru un sfert de oră. Clătiți-l după tratare nu este necesar. Trebuie doar să ștergeți cu o cârpă moale.

Dacă nu aveți aceste ingrediente, nu știți cum să curățați lanțul de argint, apoi încercați să utilizați bicarbonat de sodiu obișnuit. Trebuie diluat cu apă într-un terci gros. Apoi, amestecul este aplicat decorului. Și folosiți pentru aceasta aveți nevoie de o periuță de dinți moale. Desigur, mișcările ar trebui să fie blânde și ușoare. După curățare, clătiți produsul și ștergeți-l cu aceeași cârpă moale.

Dacă aveți lanț de argint înnegrit, nu vă faceți griji, încercați să fierb în apă cu săpun. Procedura durează foarte puțin timp, numai 3-5 minute. După aceea, trebuie să spălați resturile de pulbere sau săpun din lanț și să le ștergeți. Puteți folosi, de asemenea, sifon amestecat cu o cantitate egală de sare dizolvată în apă. Desigur, decorarea va trebui să fiarbă.

Dacă vă interesează întrebarea despre cum să albiți încă lanțul de argint, utilizați pulberea sau pasta obișnuită a dinților. Acesta este instrumentul cel mai comun și mai simplu. În plus, procedura de curățare nu durează prea mult. Trebuie doar să găsești o perie moale. După aceea, clătiți bine produsul cu apă caldă și uscați-l cu o țesătură din lână moale, care nu-i zgâri suprafața.

Amintiți-vă încă o dată că toate acțiunile efectuate cu decorarea trebuie să fie atent și atent, indiferent cât de gros este lanțul. Dacă vi se pare că nu a fost curățat suficient, încercați să repetați procedura. Acestea sunt toate caracteristicile curățării de argint. Astfel de metode pot reîmprospăta orice decor realizat din acest metal.

arrow