Alegerea Editorului

Cum să eliminați sarea de la pantofii de piele de piele? Modalități de depanare a problemei

Anonim

Odată cu apariția primăverii, doriți deja să vărsați haine noi, fie că este vorba de o haină ușoară sau de o jachetă, de cizme elegante sau de pantofi. Trebuie să avertizăți imediat toate modelele de modă și moda - pantofii de piele de căprioară pentru dezgheț de primăvară necorespunzători. Se recomandă purtarea acestuia pe vreme uscată. Dar în cizme de cauciuc, nu fiecare femeie va decide să iasă, mai ales orașul. Prin urmare, pantofii din piele de căprioară își vor găsi destinația în orice anotimp.

Ce este acest material?

Suede este o piele moale, cu un catifelat special, dezvoltat prin bronzare de pe piei de animale mici. Obțineți-o și în mod artificial. Pantofii din acest material sunt elegant, ușor, confortabil și practic. Va ocupa un loc vrednic în dulapul unei persoane care se ocupă cu vremurile și moda. Dar pantofii din piele de căprioară au nevoie de îngrijire specială

Îngrijirea preventivă este de a menține curățenia. Dacă este posibil, ar trebui să vă asigurați că cizmele sau încălțămintea dvs. nu sunt expuse la umiditate, poluare, deformare etc.

Dacă nu a fost posibil să se evite acest lucru și acolo erau pete pe pantofi, acestea ar trebui îndepărtate prin diferite metode și mijloace, care vor fi discutate mai departe.

Componenta dăunătoare

Sarea tehnică (NaCl) este utilizată ca una dintre componentele anti-înghețare. Din păcate, ea rămâne pe asfaltul dezghet. Aceasta provoacă daune mediului și omului. Mergeți pe aceste căi și ajungeți acasă, puteți găsi urme de sare pe pantofii dvs. Nu vă grăbiți să vă dezbrăcați cu astfel de perechi de cizme.

Materiale utile

Cum să eliminați sarea de la pantofii de piele de piele? Răspunsul la această întrebare este cunoscut de curățătorii profesioniști. Serviciile lor nu sunt gratuite, dar merită. Dar dacă acasă este sifon, sare, oțet, pâine, o perie și o bucată de flanel, nu veți avea nevoie de serviciile unui profesionist.

Cu o felie de pâine neagră sau o gumă de șters puteți îndepărta pete mici - aproape abia vizibile. Dar dacă mersul era însoțit de precipitații sub formă de ploaie sau zăpadă, atunci întrebarea cum să înlăturați sarea de la pantofii de piele de căprioară va trebui rezolvată mai mult cardinal.

Soda + lapte sau amoniac

Lăsați-o deoparte o panică și deschideți un agent de curățare la domiciliu! Este imposibil ca aceste pantofi să se umple cu ziare pentru a se usca sau pentru a se usca pe sau în apropierea dispozitivelor de încălzire. Cel mai bine, lăsându-vă cizmele sau cizmele să se usuce puțin, amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de lapte și, folosind o cârpă moale de flanel, îndepărtați sarea de pe suprafața pantofului.

Soda amestecată cu amoniac (4: 1) rezolvă, de asemenea, problema de a elimina sarea de la pantofii de piele de căprioară. Este suficient să ștergeți petele cu această soluție până când dispar complet, clătiți cu apă caldă și uscați.

absorbanți

Absorbanții naturali, cum ar fi amidonul, talcul, pulberea de dinți sau creta, vor ajuta, de asemenea, în lupta împotriva petelor de sare pe pantofii de piele de căprioară. Trebuie să stropească încălțămintea, să se lase câteva minute și, de preferință, o oră și apoi să fie curățată cu o perie din fire naturale sau sintetice.

peroxid

Dacă există amoniac și peroxid de hidrogen la domiciliu, problema de a elimina sarea de la pantofii de piele de căprioară va dispărea. Trebuie să adăugați 1 lingurita de fiecare componentă la un pahar de apă caldă și să eliminați petele care se umezesc cu un tampon de bumbac în această soluție.

benzină

Cum să eliminați sarea de la pantofii de piele de piele? Unii oameni rezolvă această problemă folosind benzină. Dar ar trebui să fie folosit, ca și alte produse rafinate, cu precauție extremă. Există un risc foarte mare ca vopseaua să dispară împreună cu petele (mai ales dacă este vorba de cizme din piele artificială).

Mijloace speciale

Întrebarea de a elimina sarea de la pantofii de piele de căprioară poate fi solicitată asistenților de vânzări în magazinele specializate de încălțăminte. La vânzare există multe instrumente speciale pentru îndepărtarea petelor de sare cu astfel de pantofi. Unul dintre aceste produse conține doar două componente - apă și acid acetic.

oțet

Apropo, despre ultimul. Cum să eliminați sarea de la pantofi de piele de piele cu oțet? Această metodă este o alternativă excelentă pentru a cumpăra fonduri.

Pantofii cu pete de sare trebuie pre-curățați de praf folosind un burete moale sau o perie moale. Apoi luați acid acetic, umeziți o cârpă moale în ea și ștergeți zonele problematice. Atunci când se lucrează cu acid, trebuie luate măsuri pentru a preveni petele de petele de sare pe pantofi de petele de sare pe mâini.

Există o altă modalitate de a elimina sarea de la pantofii de piele de căprioară, destul de simplă. O jumătate de lămâie sau cartofi pentru a trece prin locurile de poluare, apoi ștergeți-le cu o cârpă moale.

Tehnica de curățare

Cum să eliminați petele de sare de la pantofii de piele de căprioară? Acum, ia în considerare un alt mod care, de asemenea, nu cauzează dificultăți în aplicare.

Nu vă grăbiți să îndepărtați imediat petele de sare, nu va avea efect. Pantofii trebuie mai întâi uscați, apoi curățați împotriva scamei. În plus, evitând utilizarea apei, folosiți laptele obișnuit, care șterge petele de sare.

După ce au fost finalizate toate procedurile de îndepărtare a sării și a petelor, ar trebui să se ia o serie de măsuri preventive. Acest lucru va ajuta la protejarea încălțămintei împotriva contaminării ulterioare și, prin urmare, va prelungi viața.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este o baie de aburi pentru cizme. Pantofi de piele pre-umplut cu ziare, țineți-le la o înălțime suficientă deasupra vasului de fierbere timp de 5 minute. Ștergeți-l cu un prosop și lustruiți-l. Aici ar trebui să utilizați unelte speciale.

După aceea, aplicați o impregnare hidrofobă sau o cremă anti-salină pentru a proteja împotriva umidității și a reactivilor nedorite pe pantofii de piele de căprioară. Acesta va proteja, de asemenea, perechea de pantofi sau cizme de la deformare, decolorare, întărire și crăpare.

concluzie

Am spus cum să eliminăm urme de sare pe pantofii de piele de cătină și sperăm că informațiile s-au dovedit utile. Dacă metodele considerate nu au dat rezultate pozitive, atunci ar trebui să contactați salonul pentru a repara pantofii sau pentru a folosi coloranți.

arrow