Alegerea Editorului

Ce este un dulap capsular? Cum de a face o garderoba capsulă? Exemple (vară, primăvară, iarnă și toamnă)

Anonim

Dulapul tău este plin de haine, dar totuși, ca orice fată decentă, ești încurcat în fiecare dimineață în legătură cu ce poți purta. De fapt, nouă din zece fete se confruntă cu această problemă.

Rezolvați problema și economisiți bani pe care îl veți ajuta așa-numitul "garderoba capsulă". Despre ceea ce este, veți învăța din acest articol.

O mulțime de haine, dar nimic de purtat ...

Cum ridici lucrurile? Probabil, doamnelor le cumpără majoritatea hainelor conform principiului: "Oh! Îmi place! "Ceva apare în dulapul dvs. din cauza vânzărilor, dar rudele sau prietenele oferă ceva. Când, în cele din urmă, încercați să combinați dintr-un lucru destul de bun ca o imagine solidă, se pare că nu este nimic de purtat.

Mai exact, puteți purta orice, dar lucrurile, fiecare drăguț separat, nu pot fi combinate în nici un fel. Textura, culoarea, tăierea - orice ai purta, se pare că nu ai gust. Sau că te-ai îmbrăcat în întuneric.

Ce este un dulap capsular?

Merită să examinăm problema în detaliu - și devine clar cum să o rezolvăm. Nu este nimic de purtat, nu din cauza lipsei de lucruri, ci din cauza incompatibilității lor. Lucrurile nu sunt adesea combinate pentru că sunt cumpărate separat unul de celălalt și nu au legătură între ele. Amintiți-vă ziua în care, în timp ce faceți cumpărături, ați achiziționat imediat atât pantaloni, cât și o jachetă și o fustă ... De regulă, ei cumpără un lucru, dar nu întregul set.

Prin urmare, puteți rezolva problema dacă cumpărați lucrurile cu atenție, legându-le conform unor principii. Nu este necesar să cumpărați totul la o dată, principalul lucru este să vă abțineți de la achiziții impulsive și deranjante. Aceasta este regula principală a ceea ce se numește acum "garderoba capsulă".

Selectarea îmbrăcămintei pe acest principiu vă va ajuta să reduceți costul îmbrăcămintei, nu "risipiți nervii" atunci când alegeți un costum pentru fiecare zi și arătați mereu elegant și la modă.

Există reguli pentru cei care formează un dulap capsular special pentru tipul de culoare? Nu, nu există axiome stricte în acest caz, ar trebui să fiți ghidat atunci când alegeți hainele cu simțul stilului și compatibilitatea lucrurilor.

Capsule din haine

Deci, veți obține câteva lucruri - de la cinci la zece (fără a număra accesorii). Toate aceste haine trebuie combinate între ele în stil, material și culoare.

Cu toate acestea, ideea unificatoare poate fi diferită, principalul lucru fiind că toate aceste lucruri ar putea fi combinate unul cu celălalt. De exemplu, un dulap cu capsulă poate avea un model armonios sau un decor general. În ceea ce privește culoarea, ridicați lucrurile nu mai mult de cinci nuanțe, care sunt perfect combinate unul cu celălalt.

Capsula dulap este un snap, nu are nevoie de ajutorul de stilisti. Principalul lucru este să te gândești la această idee în avans și apoi să mergi la cumpărături la magazine.

Capsule dulap Plan

Deci, în primul rând, gândiți-vă câte seturi (capsule) doriți să le creați.

De exemplu, puteți cumpăra haine pentru munca în capsulă, relaxați-vă cu prietenii, pregătiți sport. Numărul capsulelor poate varia în funcție de tipul de viață pe care îl conduceți. Un set va fi suficient pentru cineva, iar cinci nu sunt suficiente pentru cineva.

Când cumpărați haine în seturi, aveți posibilitatea să evitați achiziționarea de lucruri inutile care nu sunt potrivite pentru stilul capsulei. Dar nu înseamnă că trebuie să obțineți toate lucrurile deodată. Doar ține minte principiul dulapului capsular de fiecare dată când mergi la cumpărături.

Ce trebuie să cauți când cumperi lucruri dintr-o capsulă? În primul rând, fiți ghidat de propriul dvs. simț al stilului și gustului.

Înainte de a merge la magazin

Când ați decis deja ce capsulă doriți să creați, nu vă grăbiți să mergeți la cumpărături. Îndrăzniți cu grijă garderoba.

Poate că deja aveți lucruri care se potrivesc cu setul pe care l-ați inventat și care sunt în perfectă armonie unul cu altul. Completați-le mental cu ceea ce lipsește, și chiar mai bine - scrieți, desenați. Imaginați-vă de ceea ce aveți nevoie, în detaliu - materialul, caracteristicile tăiate, lungimea.

Când atingeți magazinul, începeți procesul de cumpărături exclusiv cu elemente de bază. În primul rând, alegeți pantaloni, rochii și apoi - jachete, tricouri. Cumpărați pantofi după ce ați cumpărat tot ce trebuie inclus în dulapul capsulei. Și numai la sfârșitul anului puteți cumpăra accesorii.

Facem garderoba capselor pentru vara

Este afară la cald, soarele strălucește, astfel încât o capsulă cu o opțiune de vară se va constitui exclusiv din lucruri ușoare. Ce îți place să porți? Pantaloni, fuste sau rochii? Să presupunem că vă place să alterați hainele, de aceea vom include tot felul de lucruri într-o capsulă.

Deci, acestea sunt lucrurile care ar trebui să facă un dulap capsular pentru zilele calde: o bluză ușoară, o pereche de blaturi, o fustă, o jachetă ușoară cu mânecă lungă, pantaloni ușori, o rochie.

Dacă ridicați toate aceste lucruri bine, atunci puteți crea o imagine nouă în fiecare zi, combinând toate lucrurile împreună.

Reguli pentru crearea unui dulap pentru capsulă pentru birou

Dacă lucrați într-un loc unde există reguli speciale ale codului vestimentar, atunci să luăm în considerare ce fel de îmbrăcăminte poate intra într-un astfel de dulap capsular. Puteți crea exemple de propria capsulă reușită, concentrându-se asupra unor astfel de lucruri: sacou, costum de afacere, fustă, pantaloni, o pereche de cămăși, o pereche de vârfuri. Completați imaginea cu ornamente frumoase, eșarfe.

De fapt, puteți face fără un costum de afaceri, dacă sacou și pantaloni cu o fustă se vor armoniza bine unul cu celălalt.

Reguli pentru a obține lucrurile "corecte"

Nu conteaza daca folositi o inventie numita "garderoba capsulei" sau pur si simplu mergi la aceasta, folositi urmatoarele principii. Regulile simple vă vor ajuta să economisiți bani, timp și nervi. În primul rând, nu cumpărați lucruri neobișnuite care sunt la modă în acest sezon. Moda este un fenomen temporar, în timp ce clasicii vor fi întotdeauna relevanți. Creând o capsulă cu haine, puneți la bază lucrurile clasice care vor arăta potrivite pentru tine și de-a lungul anilor.

Luați câteva lucruri care se potrivesc în orice capsulă. Pot fi blugi clasici care sunt potriviți pentru muncă și odihnă, cămăși, șosete, bluze.

Dacă aveți dorința de a vă reîmprospăta garderoba capsulară, exemplele de ingeniozitate ale femeilor sunt noi accesorii bine alese. Sunt de acord că o eșarfă, pălărie, bijuterii de costume va fi mai ieftină decât pantalonii noi sau o jachetă.

Nu faceți achiziții eronate. Mai ales o astfel de tentă apare pe vânzări sau dacă mergeți la cumpărături pentru "companie". Dacă ți-a plăcut cu adevărat lucrurile, atunci înainte să plătești pentru asta, atașați mental lucrurile din capsulele tale. Aceste haine se potrivesc sau se adaugă o durere de cap pe "ce este să purtați?"

Dacă cumpărați în același timp toate lucrurile care vor face parte din dulapul pentru capsulă, asigurați-vă că ați măsurat toate combinațiile înainte de cumpărare. Empiric, puteți identifica ceva care nu merită să cheltuiți bani.

Dacă aveți suficient buget, atunci vă puteți permite să purtați haine exclusive.

Cu toate acestea, dacă scopul dvs. este de a economisi bani, atunci nu este nevoie să cumpărați toate lucrurile pentru o capsulă de la branduri celebre. Puteți cumpăra unul sau două articole de bază de garderobă de la un brand bine-cunoscut, în timp ce alte capsule pot fi complet ieftine. Dacă aveți un sacou scump, apoi cămașa sau partea de sus sub ea poate fi de la producătorul "de masă"

Folosind aceste reguli simple, nu veți avea ocazia să arătați elegante și elegante, ci și să nu puteți înfunda dulapul cu multe lucruri inutile și să vă salvați hainele.

arrow