Alegerea Editorului

Rochie extraordinară. Dantelă irlandeză - aspect elegant retro și la modă

Anonim

Dacă doriți să vă creați o adevărată opere de artă în dulapul dvs., atunci ar trebui să acordați atenție dantela irlandeză. Rochiile (fotografia cu modele moderne pot fi văzute în articol) își cuceră tehnica filigrană. Este greu de imaginat cât de multă răbdare, timp și efort se îndreaptă spre legarea fiecărui fragment mic. Dar atunci ei încă mai trebuie să se adune prin conectarea celor mai subțiri ochiuri. Uneori lucrătorii calificați folosesc un tul special de bumbac ca bază pentru asamblarea finală, astfel încât să nu strică țesătura dantelă cu o mișcare greșită a cârligului.

Și a început povestea unei rochii în tehnica dantelă irlandeză cu evenimente foarte tragice. Mijlocul secolului al XIX-lea pentru Irlanda este timpul foametei care a pretins milioane de vieți. Fermierii au dat faliment. Cei care au putut, au părăsit țara, ceilalți căutau cel puțin o șansă să câștige niște bani. Atunci a apărut ideea de a copia mostre costisitoare de dantele venețiene. Numai aici nu au fost acele speciale care au intrat în acțiune, ci cârligul obișnuit. A fost mult mai rapid și mai ușor pentru ei să tricoteze detaliile individuale ale panzei viitoare. Curând rafinate modele florale sa bucurat de o popularitate fără precedent. Întreaga familie a fost implicată în procesul de înnodare. Fiecare a contribuit la crearea capodoperelor pricepete.

Cu toate acestea, atunci femeile la modă pentru o vreme a uitat despre o astfel de rochie. Dantelă irlandeză a trecut în categoria lucrurilor frumoase, dar de modă veche, care se află în muzeu.

Dar valabilitatea remarcii că totul nou și interesant este bine uitat vechi, nu a fost anulat. Prin urmare, nimeni nu a fost surprins de creșterea interesului în articolele de epocă. Pe acest val au apărut colecții de lux ale unor designeri celebri de modă, a căror coroană a fost rochia de seară sau de nuntă. Dantelă irlandeză nu mai părea că ar fi fost scos din pieptul bunicii vechi. Dimpotrivă, o nouă perspectivă asupra tehnicii de execuție, culori neobișnuit de strălucitoare, siluetă modernă - și avem o mostră de modă înaltă.

Femeile de acasă țin pasul cu designerii, încercând să reproducă singuri modelul complex.

Maestrii actuali nu se mai limitează la motive florale. Ei împletesc imaginile fluturilor, păsărilor, libelulelor, gândacilor într-o cravată subțire. Da, și din culoarea tradițională a laptelui alb, toți au plecat de mult. Mult mai uimitor arata rochia neagra sau rosie. Dantelă irlandeză poate inflori doar culori nebunești.

Șic special pentru pânză dă utilizarea diferitelor grosimi ale firelor. Din această cauză, arată voluminoasă. În rochii de mireasă, acest efect este evidențiat de includerea margelelor de perle.

Desigur, pentru publicarea sau celebrarea unor astfel de modele sunt ideale. Dar nu numai. Ele se potrivesc pentru uzura de zi cu zi, trebuie doar să arate un sentiment de proporție și gust.

Nu este nevoie să cred că atât de ușor de a purta o astfel de rochie. Dantelă irlandeză are un anumit caracter. Trebuie să fiți foarte atent atunci când alegeți accesoriile corespunzătoare și modelul însuși. Lucruri în stilul boho sau chic șubred, poate cel mai capricios în această privință. Prin urmare, uneori este mai bine să le abandonăm în favoarea unor stiluri mai ușoare, puțin "puritane". Și nu uitați de prezența unei garnituri obligatorii. Și, de asemenea, obține lenjerie de corecție, dacă, din păcate, nu vă puteți lăuda de slenderness de forme.

arrow