Alegerea Editorului

Vrei să afli de ce argintul se întunecă în jurul gâtului tău?

Anonim

Produsele de argint, care se află în ferestrele magazinelor de bijuterii, atrag cu frumusețea lor și strălucirea extraordinară.

Dar, din anumite motive, acest metal misterios se întunecă când este purtat pe corp. Care este motivul? De ce se întunecă argintul în jurul gâtului? Are argintul întunecat din cauza bolii? Puteți încerca să răspundeți la aceste întrebări contactând programul de școală chimică. Este ușor de reținut faptul că sulfura de argint este formată ca urmare a reacției de argint cu sulf. El este cel care dă înnegrire.

Compoziția produselor din argint

După cum știți, bijuteriile au un eșantion, datorită căruia se poate înțelege că, pe lângă argint, există și alte metale, în special - cuprul. Cu cât eșantionul produsului este mai mic, cu atât mai mult cupru în el. Cuprul, care interacționează cu sulful, care este în sudoarea umană, este oxidat, provocând întunecarea argintului. Produsele cel mai puțin oxidate sunt 999 de eșantioane. Și mai ales cu o defalcare de 875. Dacă hostessul are două bijuterii: un lanț și o brățară, iar lanțul se întunecă. De ce se întunecă argintul pe gât și

pe mâna nu? Acest lucru se poate datora unei creșteri a hormonilor și, desigur, transpirații mari în gât și decolteu, unde cea mai mare acumulare de glande sudoripare. O reacție de oxidare are loc cu un lanț, iar transpirația nu a fost eliberată pe încheietura mâinii unde se află brățara. Nu există nici o întunecare a produsului de argint.

Bolile umane și argintăria

Dar persoana nu transpiră întotdeauna și, totuși, produsul de argint se întunecă. Atunci de ce se întunecă argintul pe corp? Poate că cauza întunecării este asociată cu sănătatea umană. Există o opinie că gazda produsului are probleme de sănătate, și anume cu rinichii și ficatul, dacă produsele de argint s-au întunecat. Există motive să se consulte un medic pentru a efectua o examinare a corpului. Și dacă argintul este mai strălucitor? Argintul strălucește în contact cu acidul azotic, care se formează ca rezultat al eliberării de substanțe azotate. Acest lucru indică o funcție renală slabă. Dacă un examen medical nu confirmă boala corpului și stăpânul produsului de argint nu transpira, atunci de ce se întunecă argintul pe corp?

Ce altceva afectează întunecarea argintului

Este necesar să ne întoarcem din nou la chimie și să ne amintim că argintul, în contact cu sulful, formează sulfură, dar sulful nu este prezent doar în transpirația secretă de om. Argintul, în contact cu hidrogenul sulfurat, care face parte din aer, se întunecă. Acest metal va dispărea în contact cu ceapa, sarea de masă și oul. Femeile folosesc creme de față și de gât, care conțin suplimente de proteine, motiv pentru care argintul devine mai întunecat pe gât. Lanțul este în contact cu corpul, cremă hidratată. Acest lucru este suficient pentru reacția de oxidare. Se pare că cineva a cumpărat un produs de argint și-l poartă de ani de zile, dar este ca și nou, iar cineva cumpărat produsul se întunecă în câteva luni. După cum sa dovedit, totul depinde de mediul agresiv în care trăiesc oamenii. Și a devenit clar de ce argintul se întunecă pe gât și nu numai. Din fericire, argintul poate fi curățat acasă și va străluci ca noul. Dar acesta este un alt subiect.

arrow