Alegerea Editorului

Toci înalte: beneficii și rău. Pantofi cu tocuri inalte (fotografie)

Anonim

Este greu să-ți imaginezi orice femeie modernă fără încălțăminte cu toc înalt. Pantofii cu un stiletto subțire sau cu călcâi fac fetele mai spectaculoase, mai luminoase și mai subțiri. În plus, îi dau proprietarului feminitatea și rafinamentul. Cu toate acestea, multe din sexul corect se gândesc adesea la pericolele de a purta acest tip de pantof. În consecință, se pune următoarea întrebare: "Este meritat să purtați pantofi cu toc înalt?" Acest articol va discuta toate dezavantajele și avantajele acestui tip de încălțăminte, precum și va oferi recomandări și sugestii pentru alegerea încălțămintelor potrivite cu tocuri.

Înălțimea tocului

De regulă, există trei tipuri: tocurile înalte - mai mult de 8, 5 cm, cele medii - între 6 și 8, 5 cm, iar cele joase - mai puțin de 6 cm. Lungimea bolțului este măsurată de la baza tălpii până la nivelul degetelor de la picioare. O grosime unică de aproximativ 3 cm ajută la ridicarea piciorului, făcând astfel o persoană mai înaltă. În consecință, în astfel de pantofi călcâiul poate ajunge la o lungime de 10 cm de la podea până la călcâi, dar în realitate călcâiul va fi ridicat cu 8 cm în comparație cu degetele de la picioare.

Poziția maximă fiziologică și naturală a piciorului corespunde înălțimii călcării de 2 sau 3 cm deasupra solului. Din astfel de tocuri nu va durea și picioarele obosite. Mai mult timp pentru obișnuință va necesita pantofi cu călcâi de la 3 la 6 cm - de la aproximativ 2 până la 4 săptămâni. Mai jos sunt fotografii cu tocuri înalte.

demnitate

Alegerea cizmei, încălțămintei etc. pe călcâie este asociată cu un efect atractiv pe care îl generează acest tip de încălțăminte. O fată care poartă pantofi cu tocuri frumoase și înalte atrage atenția multor oameni. Cu ajutorul acestui pantof aspectul este transformat, postura devine netedă, picioarele dobândesc armonie vizuală. Mulțumită tuturor acestor lucruri, o femeie se simte dorită, seducătoare, precum și încrezătoare în sine.

Deci, avantajele tocurilor înalte:

 1. Fata de pe tocuri este vizibil mai înaltă.
 2. Astfel de pantofi pot prelungi vizual picioarele, făcându-le mai seducătoare în ochii bărbaților.
 3. Cu cât este mai înalt călcâiul, cu atât mai scurte devin pașii, iar acest lucru dă feminitatea mersului.
 4. Când mergi pe tocuri înalte, proprietarul lor trebuie să echilibreze și șoldurile încep să se rotească de la o parte la alta. Acest mers este considerat foarte atractiv din punctul de vedere al tuturor iubitorilor de frumusețe feminină.
 5. Pentru a menține echilibrul pe astfel de pantofi, trebuie să vă țineți umerii drept și să mutați centrul de greutate în partea inferioară a spatelui. Această poziție se îndreaptă, mersul devine încrezător și postura este deschisă.

deficiențe

Datorită încărcării crescute a arcului transversal al piciorului, apar efecte secundare ale pantofilor cu toc înalt. Deplasarea ligamentelor și articulațiilor piciorului, supraîncărcarea și artroza se datorează faptului că călcâiul este întotdeauna într-o poziție înălțată. Datorită faptului că tocurile înalte schimbă centrul de greutate, mersul se poate schimba dramatic. Ca rezultat, o deplasare se dezvoltă în toate părțile coloanei vertebrale, în special în articulațiile lombare și sacroiliace.

Modalități de depășire a dezavantajelor

Pentru a face viața mai ușoară, femeile de modă ar trebui să respecte anumite reguli care îi vor ajuta să rămână frumoase și sănătoase pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a face acest lucru, lucrați cu picioarele și picioarele. Picioarele constau din 33 articulații, 19 mușchi, 26 de oase și 107 ligamente, precum și un număr mare de nervi, vase de sânge și tendoane. Prin urmare, picioarele au nevoie de îngrijire și îngrijire deosebită. Este necesar să se acorde atenție următoarelor tipuri de exerciții care pot întări picioarele:

 • Stoarcerea degetelor de la picioare. Este necesar să puneți capacele de sticlă între degete și să strângeți timp de cinci secunde, repetați această acțiune de mai multe ori.
 • Mergeți pe nisip. Când vi se oferă ocazia, trebuie să vă scoateți pantofii și să mergeți desculți în nisip. Acest lucru întărește bine degetele, un fel de masaj natural pentru întregul picior.
 • Ridicați degetele și strângeți-le, lăsați în această poziție timp de cinci secunde, repetați exercițiul de zece ori.
 • "Minge de golf". Pentru a efectua acest exercițiu, trebuie să răsuciți mingea sub vârful picioarelor timp de două minute. Această tehnică ameliorează spasmele piciorului.
 • Răsuciți prosopul. Un prosop mic ar trebui să fie pus pe podea și răsucite cu degetele de la picioare.
 • Extinderea vițeilor piciorului. Când vă plimbați pe tocuri înalte ale femeilor, mușchii vițelului se scurtează treptat. Prin urmare, ei trebuie să se întindă în mod regulat. Pentru a face acest lucru, trebuie să stați pe o carte groasă sau pe un pas și să vă atârnați în jos, apoi relaxați-vă. În această poziție ar trebui să dețină aproximativ un minut. Este deosebit de util să faceți întinderea vițelului imediat după mersul în tocuri înalte.

Masajul picioarelor

Acesta este unul dintre cele mai ușoare exerciții, deoarece poate fi făcut chiar înainte de culcare, pur și simplu frecați picioarele pentru un minut. Cel mai important lucru într-un astfel de masaj este confortul, ar trebui să fii mulțumit, nu rănit. Efectuați masaj, de preferință, cu un ulei sau loțiune specială. Faceți următoarele: frecarea arcului piciorului, flexarea gleznei, comprimarea călcâiului, flexia moderată a degetelor de la picioare, masarea vițeilor, întinderea degetelor la gleznă. Această procedură îmbunătățește perfect circulația sângelui, îndepărtează substanțele nocive și toxice din mușchi, ceea ce contribuie la recuperarea și îmbunătățirea globală a picioarelor.

Ce tocuri sunt potrivite pentru diferite femei

În funcție de construcție, greutate și înălțime, orice femeie poate alege pentru ea pantofi cu un astfel de călcâi care se potrivește cel mai bine:

 • Doamnelor pline ar trebui să abandoneze pantofii cu un deget ascuțit. Călcâiul este de dorit să alegeți mediu și stabil.
 • Înaltul ac de păr nu este potrivit pentru fetele cu un corp fizic subțire.
 • Pantofii cu șosete ascuțite vor arăta grozav la o doamnă care are vițeii subțiri.
 • Fetele și femeile de statură mică nu trebuie să aleagă pantofi cu tocuri prea înalte, deoarece acest lucru va distorsiona proporțiile lor.
 • Curelele de gleznă se îngroașă vizibil și scurtează picioarele.
 • În plus, scurtează vizual picioarele unei opțiuni populare de birou: pantofi negri cu fustă întunecată și ciorapi de lumină.
 • Atunci când umbra pantofului se potrivește culorii fustei și chilotei, picioarele devin vizuale mai lungi.

Dilema despre dacă să poarte un călcâi mare sau nu, fiecare fată decide pentru ele însele în mod independent. Merită să ne gândim dacă este necesar să sacrificăm sănătatea și frumusețea picioarelor și picioarelor pentru modă.

arrow